Medlemmar i hackergruppen Anonymous är heta byten för polis över hela världen. Interpol har samarbeten med ett stort antal poliskårer vilket nu resulterat i att 25 personer med kopplingar till Anonymous arresterats. Personerna är hemmahörande i sammanlagt fyra länder i Europa och Sydamerika.

25 Anonymous medlemmar arresterade - Mjukvara.se

Operation ”Unmask” lanserades i mitten av februari som reaktion mot ett antal attacker med ursprung i Argentina, Chile, Spanien och Colombia. Attackerna var riktade mot försvarsdepartementets och presidentens webbplats i Colombia, samt ett energibolag och det nationella biblioteket i Chile. I samband med arresteringarna av de 25 personerna fann man närmare 250 digitala enheter, betalkort, mobiltelefoner och annat material. Personerna som är arresterade är mellan 17 och 40 år och har olika bakgrunder.
Den spanska polisen har uppgett att fyra av de arresterade personerna i Spanien misstänks vara involverade i attacker mot politiska partier, institutioner och organisationers webbplatser. De ska även ha utfört stulit information och utfört DDoS-attacker mot webbplatserna. Den stulna informationen ska ha publicerats på internet innan individerna arresterades.
[ad#Google Blogg]
Bland de arresterade är de två framträdande medlemmarna ”Thunder” och ”Pacotron”. De två har varit ansvariga för att utveckla IT-systemen för Anonymous grupperingar i Spanien och Sydamerika. De ska även ha läckt information om den nationella polisen i Tjeckien, samt en 16-årig flicka med kopplingar till en hackergrupp anslutna till Anonymous.
Arresteringarna ledde till att de kvarvarande Anonymous medlemmarna utförde en DDoS-attack mot Interpols webbplats. Den låg nere ett tag i samband med attacken, men var tillgänglig igen under tisdagen.
Källa 1