Mjukvara Logo

Youtube filmklipp - Se dem offline

Hem / Youtube filmklipp - Se dem offline

Såhär laddar du ned videos från Youtube

Postad av: CR och TkJ
Youtube är en magisk videotjänst. Mjukvara.se lär dig ladda ned videos och filmklipp från Youtube så att du kan se dem offline.

Snabbfakta

Hur lång tid kommer det att ta?
-10 minuter.
Vad behöver jag?
-YouTube,

Vad kommer jag att lära mig?
-Smarta tips med YouTube.
-Att se filmklipp offline.
De allra flesta av oss blir säkert sittande på YouTube då och då, och kollar på videoklipp. YouTube, som sedan en tid tillbaka ägs av Google, har på många sätt ersatt hur vi tittar på TV. Från att bara ha innehållit små hemmagjorde klipp och saker inspelade från TV, finns det numera allt möjligt här.

Många TV-kanaler och program använder tjänsten för att marknadsföra sig, och det har till och med blivit aktuellt att börja sända hela TV-program och filmer via tjänsten. Det här fungerar dock inte i Sverige ännu, på grund av rättigheter.

YouTube använder sig av webbläsartillägget Adobe Flash för att visa filmer. Filmklippen strömmas från deras servrar till din dator, vilket betyder att filmklippen laddas ner under tiden du tittar på dem. Det här kan ibland märkas när videofilmerna börjar hacka, eftersom servrarna blir överbelastade, eller om din bandbredd inte räcker till. Har du försökt titta på en film som hackat väldigt mycket, kan du se om den genom att kolla i din webbläsares mapp för temporära Internetfiler. Här brukar filmfilen sparas.

För att göra det här på enklast vis använder du programmet VideoCacheView. Det är ett gratis verktyg som söker igenom alla temporära Internetfiler för både Internet Explorer, Firefox och Opera. Tänk på att du måste ha sett hela videoklippet för att kunna hämta ut det. Annars kommer inte hela filen att vara nerladdad, och då fungerar det inte.

Ladda ner filmer
En annan metod för att se filmer offline, är att använda exempelvis UltraGet Video Downloader för att ladda ner videoklippen. Då sparas filmen ner på din hårddisk som en Flashfil, och du kan titta på den lokalt utan att behöva drabbas av ”laggningar” där filmen hackar. För att spela upp Flashfiler, som har filändelsen FLV, behöver du en mediaspelare som har stöd för det. GOM Player är en sådan.

En relativt ny funktion hos YouTube är att en del filmer finns tillgängliga i högupplöst format. Det innebär klart bättre kvalitet. Genom att slå på högupplöst video och ladda ner filmen, kan du exempelvis bränna den på en DVD för att kolla på TV:n. Du kan konvertera FLV-filer till det mer läsvänliga AVI med verktyget FLV to AVI Converter.

Ett av mina favorittillhåll på YouTube är Monty Pythons samling av videoklipp. Komikerna gick för ett tag ut med att de tröttnat på alla dåliga inspelningar av deras sketcher som finns upplagda, och publicerade därför eget material i högupplöst videoformat. Här finns alla klassikerna; Department of Funny Walk, Perrot sketch och så vidare.


Monty Python har en egen kanal hos YouTube med högupplösta videoklipp, sketcher och intervjuer.


Smarta tips för YouTube hittar ni till höger!

Om du gillar denna blogposten så prenumera på Mjukvara.se .

Kommentarer


Av: NiNa 2010-03-07
hej jag undrar om att man kan ladda ner VideoCacheView på Mac datorer?

Av: Swen 2011-07-07
Underbar och bra skriven artikel! Det var ett nöje för mig att läsa den! Jag är en flitig användare av YouTube to MP3 Converter är också den enda skillnaden att jag använder en annan men det är fortfarande mycket bra. Jag har hämtat det från här borta http://videotomp3converter.com/ Det är mycket snabb i fungerande och gratis. Jag skulle rekommendera detta program till alla också.

Av: kajsa 2013-02-07

jag vill ha youtube konto hur fixar man det?Namn:
E-post:
Kommentar:
Stäng
Har du bloggat om denna artikeln om Youtube, maila mig så uppdaterar jag denna platsen med en länk till din artikel eller blog
1 Skaffa konto Att skaffa ett användarkonto hos YouTube kostar ingenting, men ger dig tillgång till fler funktioner, som att samla ihop dina favoritklipp, rösta och skriva kommentarer. Du kan också lägga upp egna filmer.
       1 Skaffa konto
Att skaffa ett användarkonto hos YouTube kostar ingenting, men ger dig tillgång till fler funktioner, som att samla ihop dina favoritklipp, rösta och skriva kommentarer. Du kan också lägga upp egna filmer.
2 Högupplöst video En del videoklipp finns även i högupplöst format, vilket ger klart bättre bildkvalitet. Klicka på knappen HQ för att växla mellan normal och hög upplösning. Knappen finns bara tillgänglig på kompatibla videos.
       2 Högupplöst video
En del videoklipp finns även i högupplöst format, vilket ger klart bättre bildkvalitet. Klicka på knappen HQ för att växla mellan normal och hög upplösning. Knappen finns bara tillgänglig på kompatibla videos.
3 Länka till video Om du har en egen hemsida eller blogg kan du lägga upp videoklipp på den. Det gör du genom att kopiera koden i rutan Bädda in, och sedan klistra in den där du vill visa filmen. Utseendet går att anpassa.
        3 Länka till video
Om du har en egen hemsida eller blogg kan du lägga upp videoklipp på den. Det gör du genom att kopiera koden i rutan Bädda in, och sedan klistra in den där du vill visa filmen. Utseendet går att anpassa.
4 Kolla cache När du har tittat på en videofilm liggen själva Flashfilen i din webbläsares mapp för temporära Internetfiler. Med programmet VideoCacheView kan du söka efter nerladdade filmer.
        4 Kolla cache
När du har tittat på en videofilm liggen själva Flashfilen i din webbläsares mapp för temporära Internetfiler. Med programmet VideoCacheView kan du söka efter nerladdade filmer.
5 Ladda ner Gratisprogrammet Ultraget Video Downloader låter dig ladda ner filmer från YouTube. Du får dem då i FLV-format, men dessa går att konvertera till andra filmformat om du inte har en mediaspelare med stöd.
      5 Ladda ner
Gratisprogrammet Ultraget Video Downloader låter dig ladda ner filmer från YouTube. Du får dem då i FLV-format, men dessa går att konvertera till andra filmformat om du inte har en mediaspelare med stöd.
6 Helskärm Före det kom högupplösta videos till YouTube så var funktionen för uppspelning på helskärm egentligen inte speciellt rolig. Men nu kommer den väl till hands om man är flera som ska titta på ett klipp.
      6 Helskärm
Före det kom högupplösta videos till YouTube så var funktionen för uppspelning på helskärm egentligen inte speciellt rolig. Men nu kommer den väl till hands om man är flera som ska titta på ett klipp.

relaterade artiklar

Kategorier Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratisprogram Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se