Webbhotell

Alla webbhotell innehåller
  • Svensk Support!

Bästa Webbhotell

Välkommen till Mjukvara.se kategorisida för webbhotellsrecensioner. Här hjälper vi dig att hitta rätt webbhotell som passar dina behov avseende pris, säkerhet, support, prestanda och andra faktorer som påverkar driften av din webbsida eller blogg.

På den Svenska marknaden för hosting och webbhotell finns det idag +30 aktörer. Mjukvara.se har testat igenom nästan alla för att på ett enkelt sätt visa dig denna datan inför ditt beslut av webbhotell.

Undersökningen av webbhotellen är gjord under 2010. Vi försöker kontinuerligt uppdatera recensionerna med ny information i takt med att webbhotellen uppdaterar sina system och ser till att det deras tjänst förbättras

Top 5 bästa webbhotell

1
Läs vår Recension om One.com Webbhotell
One är ett dansk webbhotell som funnits sedan 2002, och har sedan sin start vuxit sig oerhört stark på den europeiska marknaden. One passar dig som vill driva en hemsida och samtidigt ha tillgång till support dygnet runt, året om, på mängder av olika språk.
2
Läs vår Recension om Crystone-Webbhotell
Crystone är ett av Sveriges äldsta webbhotell som idag har kunder över hela världen, såväl privatpersoner som företag. Dem erbjuder webbhotell, domäner, dedikerade servrar samt plats för servrar i deras datahallar. Supporten är inte den bästa, men mycket annat talar för Crystones fördel.
3
Läs vår Recension om Binero Webbhotell
Hos det svenskägda webbhotellet Binero får du möjlighet att skapa domäner och driva webbplatser samtidigt som du är garanterad snabb och tydlig support. ”Sveriges snällaste webbhotell” erbjuder paket till såväl privatpersoner som företag och organisationer till relativt låga priser, dock med support och avtal som sträcker sig utöver det vanliga.
4
Läs vår Recension om Surftown Webbhotell
Surftown är i grunden ett danskt webbhotell som första gången lanserades 2003. Sedan dess har de expanderat enormt och har idag en kundbas på över 100.000 kunder och 150.000 domäner. Idag profilerar de sig även mot Sverige och är faktiskt ett av Skandinaviens största webbhotell, och deras mission, som de själva uttrycker det, är att bli Sveriges bästa webbhotell.
5
Läs vår Recension om Loopia Webbhotell
Hos det svenskstartade webbhotellet Loopia får du enkelt kontroll över dina domäner och en tydlig och strukturerad kontrollpanel samt tydliga instruktioner. Loopia erbjuder såvä paket riktade till privatperson som till företag och erbjuder en support utöver det vanliga.
Köpguide för Webbhotell och Hosting

Vilket operativsystem?
Webbhotell är baserade på Windows och Unix och de recensioner du hittar på mjukvara.se utgår från att det är den typen av hosting du söker efter. Då är Unix det starkaste alternativet för dig. Unix bygger nämligen på Linux som är ett open source operativsystem. Alltså ett operativsystem som är gratis att använda, till skillnad från Windows hosting där hostingoperatören måste betala licensavgifter till Microsoft. Därför blir den totala prislappen för Windows webbhotell högre.

Delat webbhotell eller dedicerad server?

Vet du om du vill ha ett delad hosting  eller dedikerade  hosting? Exakt hur mycket är du villig att betala mer för en dedikerad webhotellstjänst?Fördelen med egen server är att du ej riskerar att hamna bland en massa dålig webplatser, tex porr. Google undersöker sådant när de spindlar internet. Har du dedikerad server är du säker på att du inte blir beblandad med någon annan.

Pris på Webhotell
 Den viktigaste faktorn för de flesta söker efter ett webbhotell plan är priset.  Vi har därför tagit hänsyn till denna faktor extra mycket i vår bedömning av webbhotellen

Fler frågor du bör ställa dig innan du beslutar dig för vilket webhotell du skall ha?

  • Hur många e-postadresser Behöver du?. Är det två, eller tjugo?
  • Hur ofta behöver uppdatera din webbplats? Skulle det vara dagligen, veckovis eller månadsvis?
  • Dessutom skulle vilken typ av teknik din webbplats vara i behov av? Du kan behöva ett avancerat Content Management System (CMS) för att dra alla fördelar av snabb och enkel publicering. De vanligaste är; Joomla, Drupal och Wordpress. 

Hur lång tid tar det för dig att ställa in  hosting-kontot?
Tja, det varierar mellan webbhotell, men det i allmänhet tar ca 6-8 timmar för en för de flesta Webhotell  med manuella rutiner för att ställa om ditt ditt webbhotell konto. Så en viktig aspekt av att välja ett webbhotell är att se till att de har ett automatiskt system bakom sign-up så det går fort att komma upp med sina websidor.

 
Hur är säkerheten?
Webbhotellen har en stark hotbild att ta hänsyn till. De måste säkerställa backuper av alla websidorna som ligger på hotellet och skydda sajterna från intrång. Utöver det måste de hantera fysisk säkerhet så att de säkerställer hög nivå av upptid för de websidor som ligger i deras system. Läs in dig noggrant vad som gäller innan du fattar beslutet

 
Support, en mycket viktig aspekt av Web Hosting
Graden av kundsupport är av en viktig faktor som bör du allvarligt överväga när du väljer din webhotell. Det är Mjukvara.se åsikt att det bör väga högre än priset.Experten svarar på dina Webbhotellfrågor
Christain Rudolf Skrivet av Christian Rudolf
Christian Rudolf är expertskribent här på Mjukvara.se han svarar på alla dina frågor.
 

Hjälpte denna sidan dig?

Tipsa gärna dina vänner genom att blogga, Twittra eller Facebooka Mjukvara.se Webbhotellsida!

VideoGuider Webbhotell
Nyheter om Webbhotell