Mjukvara Logo

PC-decrapifier-Städar din dator!

Hem / PC-decrapifier-Städar din dator!

PC-decrapifier-Rensar din hårddisk!

Postad av: CR
PC-decrapifier hjälper dig städa bland dina onödiga programvaror som du har installerade. Dessa onödiga programvaror tar bara upp som bara tar upp plats och prestanda. PC Decrapifier hjälper dig att bli av med dem. Detta gör att din dator fungerar snabbare och smidigare

Snabbfakta
Hur lång tid tar det?
-10-30 minuter.
Vad behöver jag?
-PC Decrapifier Ladda ned direkt här
Vad lär jag mig?
-Att städa bort program.
-Avinstallera onödiga verktyg.
-Få en snabbare och stabilare PC.


Om du köper en ny dator är chansen stor att den innehåller massor av förinstallerade program. Detta är så klart trevligt – ibland. Men ofta är det inte så roligt, eftersom alla de här installationerna dels tar upp mycket prestanda från datorn, och dels kan de faktiskt ibland krocka med varandra och göra datorn instabil. PC-decrapifier löser problemet med förinstallerade programvara

Jag har varit med om en del skräckexempel, bland annat en Sony Vaio som slutade med en total ominstallation (något jag alltid hävdar är absolut sista utvägen och annars ska undvikas in i det sista). Anledningen till att det finns en massa förinstallerade program på nya datorer, är att datortillverkarna får betalt av programleverantörerna och den inkomsten behövs för att hålla priserna på datorer nere.

Ta bort oönskade program
PC Decrapifier är ett verktyg som främst är gjort för att köras på nya datorer, för att rensa bort alla oönskade program. Men det går också att köra det på en äldre maskin för att städa bort program. PC Decrapifier innehåller en databas över olika kända förinstallerade program och vet hur det tar bort dem. Dessutom kan du avinstallera andra program du vill bli av med.

Fördelen med att köra PC Decrapifier för att avinstallera program, är att processen går väldigt snabbt eftersom avinstalleringarna körs i snabb takt efter varandra. Det ska medges att det blir lite stökigt på skärmen och du får hoppa rätt mycket mellan olika fönster. Om du är någorlunda van användare är detta inga problem. Det går mycket snabbare än exempelvis Lägg till eller ta bort program, från Kontrollpanelen.
PC Decrapifier har nyligen kommit i en ny version. Precis som tidigare är verktyget helt gratis att ladda ner och använda. Det körs som en steg för steg-guide och du behöver således bara svara på ett gäng frågor.

Ladda ned PC-Decrapifier här
Till höger finner du en steg för steg guide till hur man rensar sin dator från onödiga program.

Om du gillar denna blogposten så prenumera på Mjukvara.se . Om du är inne på Mikrobloggande följer ni mig på Twitter härKommentarer


Av: Gunnar i Senåsa 2011-01-16
Köpte en liten acer 10"fungerar bra i bland meeeen va segt det går iblandfullt med sk...tska testa PC Decrapifier hur gör jag med windows 7 starter??

Av: Christian Rudolf 2011-01-17
Gunnar Jag är lite osäker på din fråga utveckla gärna!

Av: Jonas 19 luleå 2011-02-24
Behövde få bättre prestanda när jag spelade Starcraft 2 och här är resultat recensionen: Fungerar väldigt bra lyckades avinstallera program (och "restfiler") som jag tillochmed avinstallerade via kontroll panelen (vista som jag aldrig gillat) men som hade lämnat mycket rest filer genvägar etc. Har en ca 5 år gammal dator (ingen aning om vad den innehåller så länge den låter och blinkar är jag nöjd) och hittade väldigt mycket gamla text dokument och liknande när jag kikade närmare på mappar och sånt som tog upp väldigt mycket plats Dock finns det nog ca 30 gb på min C disk som jag inte kan komma åt hur mycket jag än försöker Detta program stannar på min dator ett tag framöver Tack!

Av: Christian Rudolf 2011-02-25
Jonas: Tack för att du tog dig tiden att skriva feedback!

Av: Bertil 2012-01-22

Jag använder Revo Uninstaller när jag skall ta bort programvaror. Den är väldigt snabb och städar bort "allt" som ligger och skräpar.
Namn:
E-post:
Kommentar:
Stäng

6 Klart! Så där – alla dina oönskade program är borta, och du har förhoppningsvis fått tillbaka både en del prestanda och hårddiskutrymme. Om du har åsikter om PC Decrapifier kan du lämna dem i textrutan här.
  6 Klart! Så där – alla dina oönskade program är borta, och du har förhoppningsvis fått tillbaka både en del prestanda och hårddiskutrymme. Om du har åsikter om PC Decrapifier kan du lämna dem i textrutan här.
5 Avinstallera dem Verktygen för att avinstallera program kommer att startas en efter en. Det gäller att hålla koll på vilka fönster som är öppna, för att svara på olika frågor. Det är dock inte speciellt svårt, bara du har lite vana.
  5 Avinstallera dem
Verktygen för att avinstallera program kommer att startas en efter en. Det gäller att hålla koll på vilka fönster som är öppna, för att svara på olika frågor. Det är dock inte speciellt svårt, bara du har lite vana.
4 Välj program På ett ställe får du välja om du manuellt vill ta bort några installerade program. Här kan det bli lite stökigt på skärmen, men det fungerar väldigt effektivt för att avinstallera flera program samtidigt.
   4 Välj program
På ett ställe får du välja om du manuellt vill ta bort några installerade program. Här kan det bli lite stökigt på skärmen, men det fungerar väldigt effektivt för att avinstallera flera program samtidigt.
3 Gör återställningspunkt Att skapa en återställningspunkt är bra. Skulle något gå fel, har du möjlighet att rädda det genom att återgå till punkten. Detta gör du via Start > Program > Systemverktyg > Systemåterställning.
  3 Gör återställningspunkt
Att skapa en återställningspunkt är bra. Skulle något gå fel, har du möjlighet att rädda det genom att återgå till punkten. Detta gör du via Start > Program > Systemverktyg > Systemåterställning.
2 Kolla uppdatering I första steget kommer programmet att vilja kontrollera om det har kommit någon ny version. Gör det, och om en ny version hittas godkänner du en nerladdning och installation av den, så att du har alla nya funktioner.
  2 Kolla uppdatering
I första steget kommer programmet att vilja kontrollera om det har kommit någon ny version. Gör det, och om en ny version hittas godkänner du en nerladdning och installation av den, så att du har alla nya funktioner.
1 Ladda ner program Du laddar ner PC Decrapifier från www.pcdecrapifier.com eller från länken i denna artikel. Programmet kräver ingen installation utan kan köras direkt. Du kan därför lägga det på ett USB-minne, att använda för att rädda strulande datorer.
  1 Ladda ner program
Du laddar ner PC Decrapifier från www.pcdecrapifier.com eller från länken i denna artikel. Programmet kräver ingen installation utan kan köras direkt. Du kan därför lägga det på ett USB-minne, att använda för att rädda strulande datorer.

relaterade artiklar

Kategorier Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratisprogram Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se