Mjukvara Logo

NOD 32-Virusskydd

Hem / NOD 32-Virusskydd
KATEGORIER Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se


Nod 32 Gratis Antivirus

Nod32 från företaget Eset är ett antivirusprogram som skyddar din dator från virus och andra malware. Programmet är ett av de mindre på marknaden men är en uppstickare som jag tror kan komma att bli större. Skyddet är bra, det är snabbt och mycket enkelt att sköta. Samtidigt finns möjligheterna, även om de är väl dolda, att gå in och verkligen skräddarsy skyddet. Mycket bra.
Skydda din dator med Nod32 Ladda ned

NOD 32-Virusskydd

Nod32 har ett enkelt och intuitivt gränssnitt så att det är snabbt och enkelt att komma i gång med det. Att programmet finns på svenska är också bra. Framförallt för ovana användare har jag upplevt att de ser en trygghet i att ha program på svenska.

Det finns vissa basala krav man måste kunna ställa på ett antivirusprogram. Det måste finnas ett realtidsskydd, det måste kolla mail och man måste kunna göra egna riktade sökningar om man misstänker att något är fel. Dessutom ska programmet kunna ta bort eller sätta elaka program i karantän. 

 Karantän kallas det när filer läggs undan så att virus, eller vad det kan vara som programmet reagerat på, inte sprider sig och gör mer skada. Där ligger filerna oskadliggjorda. Får man problem med att program inte fungerar som de ska så kan man ta fram filerna ur karantänen igen.

En bra funktion hos antivirusprogram är om de söker igenom datorn vid start för att se att det inte finns program som de krockar med så att funktioner störs. Nod32 gör detta och när jag installerade programmet på min testdator så hittade det små rester av ett gammalt antivirusprogram och vägrade installera sig innan jag rensat ut det gamla helt. Imponerande! Programmet finns i två versioner, en gratis och en betalversion. Som med alla antivirusprogram är det bättre att ha hela det skyddet som finns i betalversionen. Nod32 har dessutom en begränsad tid det fungerar, så skyddet om man väljer gratis är begränsat.

Observera att videon uppe i högra hörnet inte är från mjukvara.se. Den är på engelska och beskriver hur du installerar Nod32.VIDEO: SE HUR PROGRAMMET FUNGERAR

SCREENSHOTS AV PROGRAMMET

Nods menyer är enkla och snygga
Har tar det stopp för att NOD hittade Fsecure
Vill man konfigurera så finns det goda möjligheter