Mjukvara Logo

De fem bästa gratis brandväggarna!

Hem / De fem bästa gratis brandväggarna!

Brandväggar skyddar din dator-Gratis!

Postad av: CR
Hackerattacker idag blir allt vanligare och hemanvändare får kryptiska meddelanden som antigen stänger av datorn, låser den eller stänger av internetåtkomst tillfälligt. En brandvägg är ett program som jobbar i bakgrunden på din dator och ser till att kommunikation mellan dig och omvärlden bara sker på dina vilkor. En hacker får då svårt att komma åt dina program och din dator. Kvaliteten av gratis brandväggar varierar något, både i skydd och i funktionalitet. För att göra ditt liv enklare har vi sammanställt en lista på de fem bästa gratis brandväggarna.

Comodo Firewall  och Antivirus


Comodo är en bra gratis brandväggComodo Firewall Pro är en fullständig produkt som är helt gratis. Det finns inga aktiveringsperioder eller minskad funktionalitet. Gränssnittet är väldigt lättanvänt men ändå kraftfullt. Ovana användare kan använda brandväggen som den är, medan avancerade användare kan gräva ner sig med kommunikationsfiltrering och dylikt. Man får även en god översikt över systemet och dess aktiva anslutningar mot omvärlden.
Ladda ned och läs mer om Comodo Brandvägg och Antivirus.

Fördelar:
* Bra skydd
* Extra verktyg
* Skannar för virus, malware och trojaner innan installation
* Kommer med ett antivirusprogram också
* Även gratis för företagNackdelar:
* Learning mode kräver fortfarande en hel del manuell inställning.
* Väldigt avancerade användare kan sakna funktionalitet


Outpost Firewall FREE
Agnitium gratis brandväggAgnitum är ett känt företag i internetsäkerhetsbranschen och många säkerhetsexperter litar på deras programvara, Outpost. De erbjuder en nerbantad version av deras brandvägg gratis. Outpost Firewall FREE saknar en del funktionalitet jämfört med sin storebror men är fortfarande ett starkt program. Här kan du ladda ned Outpost Gratis Brandvägg.

Fördelar:
* Avancerade funktioner
* Kraftigt skydd
* Plugin-arkitektur

Nackdelar:
* Windows XP SP2 känner inte till programmet vilket leder till störande popuprutor om att ingen brandvägg finns. Dessa måste man stänga av själv via Kontrollpanelen.
* Svårnavigerat gränssnitt
* Svårare för oerfarna användare


ZoneAlarm Free Firewall
Zonealarm gratis brandväggZoneAlarm Free är den mest populära brandväggen på internet om man tittar på antalet nerladdningar. Precis som alla ZoneAlarms betalprodukter är ZoneAlarm Free väldigt lättanvänt. Detta är ett av ZoneAlarms styrkor, då den inte erbjuder kraften i de två ovanstående brandväggarna. Är man helt ny till internetsäkerhet och brandväggar är detta helt rätt val. Här kan du ladda ned Zonealarms gratis brandvägg.

Fördelar:
* Väldigt lättanvänt
* Bra skydd

Nackdelar:
* Nerbantad version
* Få avancerade funktioner

Ashampoo FireWall FREE
Ashampoo gratis brandvägg är ännu en kraftig brandvägg som är helt gratis. Den är byggd för att vara lättanvänd men även kunna gå över till ett mer komplicerat läge. Brandväggen använder väldigt lite resurser och man känner inte av någon prestandaminskning. Här kan du ladda ned Ashampo gratis brandvägg.

Fördelar:
* Lättviktsprogram, använder väldigt lite resurser
* Lättanvänt utan teknisk kunskap
* Kan ställas in i expertläge, för avancerade funktioner

Nackdelar:
* Saknar viss funktionalitet
* Inte lika tillförlitligt som topp-3


Sunbelt Personal Firewall
Sunbelt gratis brandväggTidigare känt som Kerio, Sunbelt har tagit över den populära brandväggen. Sunbelt Personal Firewall är en gratis brandvägg med vissa restriktioner. Man får ladda ner och köra fullständiga betalversionen som efter 30 dagar övergår i en funktionsbegränsad variant som man får använda oändligt. Här kan du ladda ned Sunbelt gratis brandvägg.

Fördelar:
* Bra prestanda
* Bra skydd
* Mycket funktionalitet

Nackdelar:
* Mindre lockande gränssnitt
* Begränsad efter 30 dagar

Summering:
Gratis brandväggar finns det gott om och vi har inte tagit upp alla, bara de vi anser är de bästa. Detta är baserat delvis på popularitet men främst på funktionalitet. I de flesta fall (Sunbelt är ett undantag) innehåller brandväggarna full funktionalitet och är väldigt lättanvända. Dock har de flesta en sak gemensamt, de har ingen skanning och borttagning av trojaner och malware. Det är ofta betalversionen som har det. Om man kör med en gratis brandvägg och börjar märka av väldigt många registrerade hot och varningar kan det vara värt att uppgradera till en betalversion, för det kan röra sig om en installerad trojan eller annat skadligt program som ditt skydd inte kan ta bort.

Kommentarer


Namn:
E-post:
Kommentar:
Stäng

I denna vy ser man all trafik som blockeras av outpost.
   I denna vy ser man all trafik som blockeras av outpost.
Från startskärmen kommer du enkelt åt alla funktioner i Comodo.
    Från startskärmen kommer du enkelt åt alla funktioner i Comodo.
Zonealarm har en rörig första skärm men den uppvägs av dess effektivitet.
   Zonealarm har en rörig första skärm men den uppvägs av dess effektivitet.
Kontrollpanelen ger dig komplett information gällande ditt system.
   Kontrollpanelen ger dig komplett information gällande ditt system.
Sunbelt har en trevlig vy för att hantera applikationsregler.
   Sunbelt har en trevlig vy för att hantera applikationsregler.
Kategorier Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratisprogram Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se