Mjukvara Logo

Tre tjänster för att ge dig Gratis Backup

Hem / Tre tjänster för att ge dig Gratis Backup

Säkerhetskopiera din hårddisk gratis!

Postad av: CR
För de som vill spara pengar och köra en snålvariant på sin backuplösning är detta en bra artikel. Här finner du tips på tjänster du kan nyttja gratis(och något begränsat) för att göra säkerhetskopior för dina filer, foton och andra digitala dokument som du har på din hårddisk.

Snabbfakta
Hur lång tid tar det
-Ca fem minuter att läsa artikeln. Det kan ta några timmar att göra en säkerhetskopia av din hårddisk
Vad behöver jag
-Din dator
Vad lär jag mig?
-Vilket gratisalternativ som kan vara lämpligt för dig för att göra en backup av din hårddisk.

Marknaden för säkerhetskopiering skiljer sig mycket från marknaden för antivirus. Varje tillverkare av antivirusprogram för en gratisvariant av sitt virusskydd, för att använda som marknadsföring. Dessa program är oftast ganska bra och ger vana användare bra skydd. Inom  säkerhetskopiering är det inte alls så. Här får man oftast tidsbegränsade erbjudanden om att spara sin data, i säg 30 dagar. Därefter man måste man köpa backuptjänsten om man vill fortsätta använda den.I denna artikeln presenterar vi några alternativ där du som gratisätare får lite mer än bara 30 dagars gratisbackup!

Dropbox-En av världens bästa Backuptjänster
Dropbox är en av de dyraste online backuptjänsterna på marknaden men de har en av de bästa gratiserbjudandena också. Alla som börjar använda deras tjänst får direkt 2 GB av gratis datautrymme. "GG motsvarar 2-3000 normalbilder från en digitalkamera men kanske bara några minuter av HD video.

Dropbox erbjuder dig också möjligheten att "förtjäna" mer utrymme om du tipsar dina vänner om tjänsten. För varje vän som börjar använda Dropbox får du 150 MB i extra utrymme hos Drobox
Fördelar med Dropbox
-Lättanvänd tjänst
-Behöver du backup för proffessionellt bruk är Dropbox bäst
Nackdelar med Dropbox
-Ej på Svenska

Storegate-Bra Svensk Backup
Storegate är ett svenskt företag från Karlshamn. Som enda företag i Sverige erbjuder de precis som Dropbox dig som ny användare 2GB av backup utan någon baktanke annat än att Storegate hoppas att du gillar dem så mycket att du vill spara mer!
Fördelar med Storegate
-På Svenska
Nackdelar med Storegate
-Deras tekniska lösning är omständig att använda

Flickr- Gratis Fotobackup!
Flickr är världens största bildforum. Man laddar helt enkelt upp sina bilder så andra kan kolla på dem och dela dem vidare. Flickr erbjuder dig ett gratiskonto där du kan ladda upp motsvarande 300 MB av bilder varje månad(vilket motsvarar ungefär 100 bilder)
Fördelar med Flickr
-Enkelt att ladda upp bilder
-Du kan enkelt dela dina bilder med vänner och bekanta
Nackdelar med Flickr
-Ej på Svenska
-Du kan endast ladda uppKommentarer


Det finns många tjänster för säkerhetskopiering därute. Har du tips på sådana som erbjuder en bra gratisvariant, skriv en kommentar här och dela dina insikter med Mjukvara.se:s läsare
Namn:
E-post:
Kommentar:
Stäng

Dropbox erbjuder 2GB av fritt utrymme för att du skall kunna säkerhetskopiera din data. Denna skärmdumpen visar Dropbox dela funktioner som är väldigt bra. Det är mappar man delar med andra anävndere, tex i proffessionellt syfte!
   Dropbox erbjuder 2GB av fritt utrymme för att du skall kunna säkerhetskopiera din data. Denna skärmdumpen visar Dropbox dela funktioner som är väldigt bra. Det är mappar man delar med andra anävndere, tex i proffessionellt syfte!
Flickr är välrdens största bildsida på internet och genom deras gratis prova på abonnemang kan kan säkerhetskopiera sin bilder!
   Flickr är välrdens största bildsida på internet och genom deras gratis prova på abonnemang kan kan säkerhetskopiera sin bilder!

relaterade artiklar

Backup och Lagring av Filer Online

Kategorier Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratisprogram Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se