Mjukvara Logo

Mjukvara.se:s fem bästa Firefox Plugin!

Hem / Mjukvara.se:s fem bästa Firefox Plugin!

Fem bästa Firefox Adons enligt Mjukvara.se

Postad av: CR
Har man under 20 plugins till sitt Firefox hänger man inte med! Lite drastiskt och aningen felaktigt men sanningen är att pluginsystemet i Firefox tillåter en att förvandla en redan kraftfull webbläsare till en liten slice av internetpizzahimlen. Vare sig det handlar om internetsäkerhet, användarvänlighet, ögongodis eller spel, så finns det plugin för dig. Tio-i-topplistor har du säkert redan tröttnat på, så vi visar dig någonting annat. Vi lyfter fram fem viktiga tilläggskategorier; säkerhet, reklam, bokmärken, nerladdning och användarvänlighet och visar bara ett enda tillägg ur varje som vi känner behöver lite extra rampljus.


Säkerhet-WOT


WOT är ett tillägg som bygger på en enorm databas av existerande hemsidor. Sidorna är rankade efter säkerhet och tillförlitlighet. Det tilläggsprogrammet WOT för firefox gör, är att varna dig så fort du går in på en sida som antingen inte är med i databasen, eller som är flaggad som otillförlitlig. Ett oumbärligt plugin att ha på t.ex. jobbet eller hemma för barnens skull. På sidan hemsidan, MyWot   kan man läsa om de olika webbsidor som klassificerade. Om en sida du besöker ofta inte finns kan du antingen lägga in den direkt i källan, eller bara konfigurera WOT-tillägget att inte flagga för den längre.

WOT visar även ryktet för en sida och omdömet i fyra olika kategorier; Pålitlighet, Transaktionssäkerhet, Sekretess och Barnsäkerhet. Dessa omdömen är satta av människor, precis som du, som samarbetar för att göra internet lite tryggare.

Kort fakta:
* Varnar för otillförlitliga hemsidor
* Visar sidors ”rykte” och ranking

Läs om och ladda ned WOT på Mjukvara.se
Ladda ned WOT till Firefox direkt


Reklam-AdBlock Plus


AdBlock Plus är enkelt uttryckt en reklampolis. Den filtrerar bort stor störande reklam och liknande från dina favoritsidor. Med några enkla klick kan du njuta av sidor såsom aftonbladet, utan flera sidor värt av bantningsreklam. Jätteenkelt att konfigurera och egentligen ett måste i alla webbläsare. Här kan du ladda ned Adblock Plus!

Kort fakta:
* Filtrerar bort onödig reklam
* Du kan själv sätta på eller stänga av reklam


Nedladdning-Download Statusbar

Om du gör som vi på Mjukvara.se, och laddar ner en massa bilder, filer och musik från nätet så behöver du ett sätt att hantera många simultana nedladdningar. Download Statusbar ger en mycket stilig statuspanel i botten på webbläsarfönstret som visar dina nuvarande nerladdningar, samt dina färdiga, på ett mycket diskret och informativt sätt. Det har aldrig varit enklare att börja en nedladdning och surfa vidare, utan att behöva gå till nedladdningsfönstret, för att se vad långt din nerladdning har kommit. Väldigt enkelt att använda men även väldigt kraftfullt.Du kan ladda ned Download Statusbar här!

Kort fakta:
* Visar dina nerladdningar utan att ta upp skärmutrymme
* Smidig hantering av nerladdningshistorik


Bokmärken Delicious Bookmarks

Om du är en av dom som inte har börjat använda Del.icio.us för att lagra dina bokmärken online så är det hög tid att börja. Inte nog med att du får dina bokmärken vart än i världen du befinner dig (hemma vid datorn, jobbet, nätcafét) utan du kan även kategorisera och tagga bokmärken med nyckelord så det blir lätt att hitta. Inte nog med det, utan med Delicious Bookmarks får du även en mycket smidig integrering med Firefox, så du aldrig känner av att dina bokmärken inte finns lokalt. Med en smart sidopanel och en utmärkt sökfunktion är detta den enda pluginen för bokmärken du behöver. Här kan du ladda ned Delicous Firefox plugin.

Kort fakta:
* Visar dina bokmärken från Delicious
* Bra filter för att ordna och sortera bokmärken direkt i firefox
* Kraftfull sökfunktion bland dina bokmärken


Användarvänlighet-Fast Dial


Fast Dial är en funktion tagen från en annan populär webbläsare; Opera. Det är ett smidigt tillägg som byter ut den tomma sidan i Firefox (about:blank) till att vara en samling av dina favoritsidor i miniatyrform. Här får du lätt en överblick av vad som har hänt med din sida (automatisk uppdatering) och kan klicka på den lilla representationen av sidan för att öppna den i ett helt fönster. Fantastiskt smidigt om man håller koll på flera sidor på en gång eller vill bara slösurfa genom att öppna Fast Dial och välja en favoritsida på måfå. Starkt rekommenderat, har man väl börjat använda det kommer man aldrig vilja sluta. Här kan du ladda ned Fast Dial.

Kort fakta:

* Sorterar dina favoritsidor i ett rutnät
* Varje ruta visar en miniatyrbild av den riktiga sidans nuvarande utseende
* Sidorna uppdateras automatiskt

Det finns mer...


Mycket mer. Antalet tillägg här är bara ett sandkorn i öknen, om varje sandkorn är en liten digital bit av ens livvstil. Genom att lägga några minuter och bläddra genom katalogen på https://addons.mozilla.org så kommer du skräddarsy din surfningsnjutning på sätt du inte trodde var möjliga.Om du gillar denna blogposten så prenumera på Mjukvara.se . Om du är inne på Mikrobloggande följer ni mig på Twitter här


Kommentarer


Av: THOMAS DAHL 2010-04-07
Hej Rudolf Jak har ett problem med AVG 9 Det kommer fram en ruta som heter Registration den vill ha en Nyckel kod har ni den koden?? jag fick nog på hälsning av ett virus här om dagen det röda krysset la sej över allt i My computer rutan!! MVH THOMAS DAHL

Av: THOMAS DAHL 2010-07-23
Hej Rudolf Jak har ett problem med AVG 9 Det kommer fram en ruta som heter Registration den vill ha en Nyckel kod har ni den koden?? jag fick nog på hälsning av ett virus här om dagen det röda krysset la sej över allt i My computer rutan!! MVH THOMAS DAHL

Av: Johny 2011-02-22
hej undra bara varför inte mitt facebook chat inte funkar korrekt beror det på mina firebox? har det nyaste. Skicka mig ett svar om du vet =)


Namn:
E-post:
Kommentar:
Stäng

Ur denna enkla meny kan du ta bort störande reklam från sidan.
     Ur denna enkla meny kan du ta bort störande reklam från sidan.
De tre knappar som sköter allt i Delicious placeras direkt på verktygsraden.
     De tre knappar som sköter allt i Delicious placeras direkt på verktygsraden.
Nerladdningar läggs bredvid varandra längst ner i ditt Firefoxfönster, utan att störa surfande.
    Nerladdningar läggs bredvid varandra längst ner i ditt Firefoxfönster, utan att störa surfande.
syns 15 olika sidor utsatta i Fastdial, alla med en miniatyrversion av hela sidan.
    syns 15 olika sidor utsatta i Fastdial, alla med en miniatyrversion av hela sidan.
I detta fönster får man se all information gällande sidan man surfar på just nu.
   I detta fönster får man se all information gällande sidan man surfar på just nu.

relaterade artiklar

Kategorier Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratisprogram Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se