Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

5 juni, 2012

Windows Defender ditt backup antivirus

Filed under: Antivirus,Backup,Gratis Program,microsoft — Christian Rudolf @ 07:21

I förra veckan avslöjade McAfee resultatet av deras ÄrslÄnga undersökning av sÀkerheten pÄ persondatorer. Bland annat fann de att drygt cirka 17 % av samtliga persondatorer saknade nÄgon form av antiviursprogram eller sÄ var antivirusprogrammet förÄldrat. SÄledes Àr en betydande del av datoranvÀndarna utsatta för större risker.

McAfee’s marknadsföringsansvarige, Gary Davis, har avslöjat att Windows 8 kommer att ha ett inbyggt antivirusprogram. Det kommer att vara vilande om anvĂ€ndaren vĂ€ljer att anvĂ€nda sig av ett tredjepartsprogram. Men sĂ„ fort det avinstalleras eller blir förĂ„ldrat kommer Windows Defender att trĂ€da i kraft. Windows kommer dĂ€refter att meddela anvĂ€ndaren om att antivirusprogrammet de installerat har blivit ersatt av Windows Defender under en 15 dagars period.

Microsoft annonserade Windows Defender redan i september förra Äret. Det har testats i en rad olika versioner av kommande Windows 8 sedan dess. Microsoft passade pÄ att klargöra att de tillÄter datortillverkare att förinstallera tredjeparts antivirusprogram. Tillverkarna fÄr nÀmligen betalt för varje antivirusprogram som sÀljs till deras datoranvÀndare. DÀrför vill Microsoft hÄlla sig pÄ god fot med datortillverkarna.

[ad#Google Blogg]

Även om antivirustillverkarna kan tycka att det hĂ€r Ă€r ett steg i fel riktning för dem. SĂ„ har Microsoft definitivt taget ett steg i rĂ€tt riktning för anvĂ€ndarna. Genom att anvĂ€nda Windows Defender som ett backup program kommer anvĂ€ndarnas datorer att vara sĂ€krare Ă€n nĂ„gonsin. FĂ„r vi hoppas i alla fall.

KĂ€lla 1


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment