Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

14 november, 2008

Utbildningar i Open Source!

Filed under: Open Source — Taggar: — Christian Rudolf @ 12:49
Open source pÄ Mjukvara.se

Open source pÄ Mjukvara.se

Jag hoppas att det inte gÄtt nÄgon lÀsare förbi om hur positiv instÀlld jag Àr till den Open Source rörelse som pÄgÄr ute i vÀrlden. Ett utslag av denna attityd Àr ett inlÀgg som bygger pÄ en dialog med Jack kring Àmnet varför sÄ fÄ svenskar bygger open source lösningar nere i sin kÀllare.

Till min glÀdje hÀnder det saker, Àven om jag nog Àr lite sen i att fÄnga upp nyheter ibland. Det kan vara sÄ att bÄde problemen att fÄ tag pÄ bra programmerare, och givetvis att lÀra sig att knacka koden kommer att Àndras.

TilI min stora glÀdje fick jag ett tips om att i  Skövde finns en högskola som har ett program för Open Source systemutveckling. Det löper pÄ tvÄ eller tre Är. Utbildningen verkar genomtÀnkt och det finns en kursplan för open sourceutbildningen hÀr!

Inspirerad kikade jag vidare vad det fanns för fler utbildningar inom Ă€mnet och det Ă€r lite magert. Dock fanns en kurs som jag tycker verkar vara riktigt spĂ€nnande – en kurs om de politiska och ekonomiska förĂ€ndringarna man tror att Open Source kan medföra. Kursen Ă€r dessutom föredömligt nog helt pĂ„ nĂ€tet. Dock vet jag inte om man kan efteranmĂ€la sig.

Om jag nu skulle ha turen att ha en student pÄ dessa utbildningar, sÄ fÄr ni gÀrna höra av er. Vet ni nÄgon som gÄr pÄ dessa utbildningar. Tipsa dem gÀrna om detta blogginlÀgg. Det Àr nÀmligen sÄ att om jag kan stötta er med kunskap, servrar, feedback eller ideer. Kanske bara skriva om det ni skapar. Hör av er!

No related posts.


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment