Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

28 oktober, 2015

Tre stycken kvittoappar till Iphone recenserade!

Filed under: Iphone,Okategoriserade — Taggar:, — Christian Rudolf @ 22:34

Det Ă€r inte lĂ€tt att hĂ„lla reda pĂ„ alla sina kvitton  nĂ€r man Ă€r företagare och det Ă€r inte förvĂ„nande att det utvecklats flera appar för att hjĂ€lpa till med den saken. HĂ€r kommer vi att se nĂ€rmare pĂ„ tre av dem – Piikki, Visma Mobil Scanner och Sparakvittot som alla har sina olika för- och nackdelar. Har du tröttnat pĂ„ att hantera mĂ€ngder med papperskvitton, kvitton som har en förmĂ„ga att försvinna nĂ€r man behöver dem? DĂ„ kan nĂ„gon av nedanstĂ„ende appar vara nĂ„got för dig. Tack till Fredrik pĂ„ Ekonomijuridik.se för tipsen pĂ„ appar. Fler apprecensioner finner du hĂ€r.

Piikki
Piikki var en av de tidigaste kvittoapparna och den fungerar helt enkelt sĂ„ att man fotograferar sina kvitton med mobilen. Bland dess fördelar kan hĂ€r nĂ€mnas att den Ă€r enkel att koppla upp mot Dropbox, Google Drive och Evernote, och att det gĂ„r att tagga sina kvitton pĂ„ flera olika sĂ€tt. För företagare finns ocksĂ„ möjlighet att automatiskt maila kvitton till sin revisor. Piikki erbjuder ocksĂ„ mĂ„nga möjligheter att tagga sina kvitton och det gĂ„r exempelvis att sortera dem efter var de fotograferades. Piikki har ocksĂ„ bra iOS-integrering vilket gör det lĂ€tt att synka olika enheter – förutsatt dĂ„ att det rör sig om iOS-enheter. För den som inte Ă€r inne i Apples ekosystem sĂ„ Ă€r Piikki inte fullt sĂ„ anvĂ€ndbar.

Finns till: iOS.

Visma Mobil Scanner
Visma mobil scannerVisma Mobil Scanner riktar sig först och frĂ€mst till företag och inte privatpersoner. Den fungerar helt enkelt som sĂ„ att du fotograferar dina kvitton och fakturor, och kan sedan överföra den till Vismas olika administrations- och ekonomisystem. Det Ă€r helt klart det som Ă€r Visma Mobil Scanners stora fördel – kopplingen till Vismas övriga produkter. Men det förutsĂ€tter ju att man anvĂ€nder sig av dessa; för den som anvĂ€nder sig av andra system sĂ„ Ă€r Visma Mobil Scanner inte fullt sĂ„ anvĂ€ndbart. Det Ă€r ocksĂ„ helt klart att appen riktar sig till företagare och inte privatpersoner – för den som vill hĂ„lla ordning pĂ„ sina olika kvitton digitalt som privatperson sĂ„ Ă€r Visma Mobil Scanner inte rĂ€tt lösning. För företag som redan anvĂ€nder sig av Vismas övriga program sĂ„ Ă€r Visma Mobil Scanner ett sjĂ€lvklart val tack vare integreringen.

Finns till: iOS, Android, Windows Phone.

 

Sparakvittot
Sparakvittot Ă€r en pĂ„ flera vis nyskapande app, vilket samtidigt Ă€r lite av ett problem. Med Sparakvittot kan du fĂ„ dina kvitton direkt i digital form nĂ€r du betalar i kassan – förutsatt att butiken i frĂ„ga Ă€r ansluten till Sparakvittots system. Detta Ă€r nĂ„gonting som gĂ€ller lĂ„ngt ifrĂ„n alla butiker. Den fungerar dock utan större problem med de butiker som Ă€r anslutna. Vad gĂ€ller andra butiker sĂ„ finns möjlighet att lĂ€gga in kvittona manuellt, genom att helt enkelt fotografera dem. Det fungerar, men kĂ€nns inte helt optimalt. Om fler av de större butikskedjorna anslöt sig till systemet sĂ„ skulle Sparakvittot kunna vara i en helt egen klass. Men sĂ„ Ă€r tyvĂ€rr inte fallet. En anvĂ€ndbar app, men det begrĂ€nsade antalet anslutna butiker gör att det inte gĂ„r att utnyttja dess fulla potential.

Finns till: iOS, Android, Windows Phone.


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment