Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

18 oktober, 2009

10 Tester av Netbooks

Filed under: Ej kategoriserad — Taggar:, — Christian Rudolf @ 19:31

Idag rÀknar man med att var fjÀrde bÀrbar dator som sÀljes Àr en netbook. För tre Är sedan fanns de knappt alls i försÀljningsstatistiken. Det innebÀr att det kommer sÀljas ca 30 miljoner netbooks vÀrlden över i Är. Antagligen beror detta pÄ att de som har en dator redan vill köpa en mer bÀrbar dator(i ordet rÀtta bemÀrkelse) och man finner helt nya typer av anvÀndare, som tidigare inte kunde tÀnka sig en vanlig laptop.

Givet detta perspektivet borde det finnas mÄnga tester av Netbooks dÀrute men Àven om jag hittade fler Àn nÀr jag skrev om tester av antivirusprogram, sÄ finner jag det vara förvÄnansvÀrt fÄ ÀndÄ. Stora kÀllor som IDG verkar inte alls testa minidatorer

Svenska tester av Netbooks

m3IDG Àr en av sveriges största it-publicister. De Àr lite dÄliga pÄ att sammanstÀlla sina tester sÄ det sÄ flera av dessa Àr ca ett gÄr gamla och i vissa fall lite inaktuella. Det hÀr testet utser HP Mini Note 2133 som vinnare. Du finner hela testet hÀr.

pc-for-allaSex veckor tidigare har PC för alla, ocksÄ en IDG publickation gjort tester av Netbooks och funnit att Acer Aspire One Àr den bÀsta. LÀs hela testet hÀr.

prylkollPrylkoll gjorde inför förra julen ett test av netbooks. MÄnga gissade nÀmligen att en netbook skulle vara Äret julklapp förra Äret. SÄ var det inte utan HUI valde av nÄgon anledning att utse en upplevelse som Ärets Julklapp. Prylkoll tycker att Lenovo IdeaPad S10 Àr den bÀsta. Du kan lÀsa hela testet hÀr.

pc-for-allaDen senaste testet jag hittar pĂ„ IDG Ă€r frĂ„n i somras. Det Ă€r PC-för alla som gör ett test av sex netbooks. Även denna gĂ„ng kommer man fram till att Acer Aspire One . HĂ€r kan du lĂ€sa hela testet.

testfreaksTestfreaks samlar och betygsÀtter produkter efter hur andra har recenserat produkterna. En crowdsourcad poÀngsÀttning kan man kalla det. Detta Àr inte en konstant process utan bÀsta netbooken varierar över tiden. Just nu Àr Samsung NC10 den som recensenterna tycker Àr bÀst. Du finner deras kategorisida hÀr om netbooks

UtlÀndska tester av Netbooks

notebookcheckNotebookcheck tycker att Asus Eee PC 1002HA Àr den bÀsta. HÀr finner du hela deras ranking i procent över de 10 netbooksen de gillar mest

pcworldPCWorld Àr en av de större datortidningarna pÄ jorden. Deras top 10 lista finner du hÀr. De gillar Toshiba NB205-310. Denna Àr aktuell och relevant Àven för dig som bor i Sverige eftersom de flesta av de modellerna som PCWorld gillar Àven finns hÀr i Sverige! Just denna Àr dessutom min favorit av de utlÀndska recensionerna!

lifehackerLifehacker som Àr en ganska nördig it-blogg i USA rankar sina top5 netbooks hÀr. Precis som Testfreaks gillar de Samsung NC10 bÀst. Det som Àr speciellt med denna artikeln Àr att den har varit pÄ första sidan pÄ Digg. Ett ovanligt kvalitetstecken.

LaptopmagLaptopmag gjorde en lista i somras över de netbooks de gillar bÀst. Deras favorit blev Toshiba NB205 . HÀr finner ni deras fem bÀsta netbooks

cnetCNET som Àr en av vÀrldens mest framgÄngsrika media startups har sÄklart ocksÄ en lista, som fÄr avsluta min lista. Deras favorit netbook Àr Asus Eee PC 1005HA. HÀr finner ni CNET:s lista över netbooks frÄn i somras.

För er som Àr köpsugna pÄ en minidator sÄ hoppas jag ni finner bra med information hÀr. Med tanke pÄ att ca det troligen kommer sÀljas 50 miljoner netbooks nÀsta Är borde det finnas utrymme för en publikation eller blogg som enbart diskuterar det Àmnet. SÄ jag hoppas nÄgon lÀser detta och blir inspierad att göra just det.

Relevanta artiklar

Netbooks-Köpguide

Om du gillar denna blogposten om Netbooks sÄ prenumerera pÄ Mjukvara.se och lÀr dig mer om netbooks och programvaror. Om du Àr inne pÄ Mikrobloggande följer ni mig pÄ Twitter hÀr


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment