Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

december 23, 2009

Tävling för föräldrar!Vinn internet kunskap

Filed under: datorsäkerhet — Christian Rudolf @ 1:46 e m

internet barnKan dina barn mer om datorer och internet än vad du kan? Vinn en e-bok enkelt! Dagens barn och tonåringar är uppvuxna med internet och det är lika självklart som att andas för dem. Det gör också att många barn kan mycket mer om datorer och internet. Internet är precis som samhället i övrigt, inte alltid en mysig plats. Det finns områden man inte skall vandra till! Troligen gör många barn det i alla fall. Nyfikenhet är en väldigt mänsklig egenskap. Bild, CC, Flickr

För att råda bot på barnens kunskapsövertag och lära dig mer om internet har min blogkompis TkJ har skrivit en bok om datorsäkerhet. Med denna bok kan du lära dig mer om hur man skall bete sig på nätet så man slipper problem!

Du kan vinna denna bok!

Denna kan du enkelt vinna genom att berätta en historia i kommentarerna nedan, där dina barn har visat sig kunna mer än du vad det gäller datorer och internet. När du gjort det mailar jag dig boken! Mjukvara.se lottar ut 10 böcker så tar du dig tiden att berätta en historia så får du enkelt TkJ:s bok om internetsäkerhet

Vill du vara anonym är det ok men då måste du maila mig din mailadress!

Så dela din historia med mig och Mjukvara.se läsare!

Vill du följa Mjukvara.se kan du enkelt följa oss i din rss läsare genom att klicka här

Andra Relaterade Artiklar i Ämnet:

 1. Internet Explorer 6- Nu får ni allt kamma till er! Internet Explorer 6 är en webläsare som lanserades 2001. Det är åtta år sedan. På nätet är det två generationer. Ändå när jag kollar webdatan...
 2. Internet-Ett språkperspektiv Datorspråk och internetspråk har ett eget och i många fall ganska märkligt liv. Språkfascister brukar gråta blod över datorspråk, både för att det har så...

 

3 kommentarer »

 1. Datorsäkerhet är bra. Men allt för få vet ju hur kraftfullt och viktigt internet har blivit. Jag försökte råda bot på det; http://www.detdemokratiskaverktyget.se

  Men jag blev tvungen att acceptera att jag bara är en mpersob och ganska ensam om att vilja gå den vägen…

  Comment by David

 2. Ja, det kan vara en liten uppförsbacke men jag upplever att det ändå finns några tiotusen människor i sverige som verkligen använder internet som ett sådant kraftfull verktyg som jag tror du menar!

  Vi är ju ändå födda i massmedias tid så du får ge oss lite tid att anpassa oss ;-)

  Comment by Christian Rudolf

 3. Jag skulle kunna berätta hur många historier som helst ur ”teknikens värld”, där min nu 19-åriga dotter slagit mig på fingrarna. Själv är jag en 61-årig mamma med stort dataintresse, men hur jag än försöker så ligger dottern hästlängder före mig. Det som är mest synd är, att hon aldrig vill ta sig tid att introducera mig i alla nyheter som kommer. Argumentet är, som alltid, att ”Det är ingen idé, du fattar ju ändå ingenting” eller ”Ska man behöva förklara självklarheter nu också?”. Nu har jag nog tur i alla fall, som har en dotter som bl a självmant givit mig tillträde till sin blogg och addat mig på Facebook, och jag har aldrig behövt misstänka att hon haft något fuffens för sig på nätet. Vi är ändå ganska öppna mot varandra, men jag kan tänka mig min oro, om det varit tvärtom…

  Jag har alltså inte behovet att lära mig mera för att kunna kontrollera henne, utan mer kanske för att kunna ”prata data” lite mera på hennes nivå.

  I övrigt tycker jag, att man som förälder idag har ett ansvar att försöka hänga med så gott man kan i datavärlden.
  Ungarna kommer säkert alltid att ligga före de flesta av oss, men vi kan ju i alla fall nosa dem i bakhasorna.
  Sedan vill jag också lovprisa datorerna och IT-världen, för
  tänk så mycket som har underlättats för oss i vardagen.

  Comment by marianne eriksson —

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Lämna en kommentar