Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

29 november, 2009

Starta en Youtube videodagbok!

Filed under: Youtube — Christian Rudolf @ 16:21

youtube loggaEnligt Alexa Àr Youtube vÀrldens fjÀrde största websida, mÀtt i trafik. Antagligen har den mer trafik Àn alla websidor i hela Sverige. Det sÀgs att det Àr mer trafik pÄ Youtube idag Àn vad det var pÄ hela nÀtet för fem Är sedan. Om det Àr sant eller inte lÄter jag bli att spekulera i men Youtube Àr en gigantisk plats mÀtt i antal anvÀndare.

Ett beteende pÄ Youtube som inte Àr sÄ vanligt i Sverige men desto vanliga utomlands, det Àr att Youtube Àr ett forum. Man samlas pÄ Youtube, tittar pÄ video men skapar ocksÄ video tillsammans. Detta kan vara dialog men det kan ocksÄ vara att man gör en videodagbok. Genom den webkamera som finns inbyggd i nÀstan alla Laptops nuförtiden. Idag skall vi visa hur man kommer igÄng med hur man gör en videodagbok pÄ Youtube. Det Àr enkelt, tar max 20 min och nÄgot för alla med en webcam!

1. Skapa ett Youtube konto!

Uppe i högra hörnet pĂ„ Youtubes första sidan, finns det en textlĂ€nk som heter ”Skapa konto” Du ser den utmĂ€rkt pĂ„ skĂ€rmdumpen nedan, gĂ„ dit!

youtube skapa konto

Det Àr lite information du behöver fylla i för att skapa ett konto. TÀnk pÄ en sak. NÀr du gör namet pÄ din profil, se röd ruta i skÀrmdump nedan, att skapa profilen efter sitt namn Àr bra. I mitt fall ChristianRudolf. Det som dÄ hÀnder Àr att nÀr du varit aktiv ett tag, dÄ kommer din videokanal pÄ Youtube att dyka upp nÀr man googlar ditt namn. Du bestÀmmer vad som skall trÀffa etta nÀr man söker ditt namn

Youtube skapa profilSista steget i registeringsprocessen Àr att ange om du redan har ett Google konto, tex om du redan anvÀnder Gmail. Gör du inte det fyller du i din emailadress och ett lösenord.

Youtube registreringNu Àr du klar med ditt konto. Till mailadressen kommer det komma ett bekrÀftelsemail dÀr du mÄste klicka pÄ den angivna lÀnken!

2. Anpassa dinYoutube kanal

PĂ„ skĂ€rmdumpen nedan ser du var du anpassar dina instĂ€llnar för din Youtube sida. Börja klicka I”nstĂ€llningar”!

Youtube-redigera-kanalHĂ€r börjar du fylla i titel.  Är det en privat sida, dĂ„ skriver du in ditt namn dĂ€r bara. Är det en företagssida, dĂ„ hade jag skrivit in ett ord som speglar företagets verksamhet. I mitt fall blir det ”Allt om programvara”. Till höger fyller ni i nyckelord. Är det en privatsida, dĂ„ hade fyllt i sĂ„dant som jag Ă€r intresserad av eller det jag vill prata om. För företag, dĂ„ fyller man i nyckelord som speglar företag.

Youtube instĂ€llningarUnder ”Tema och fĂ€rger” vĂ€ljer du fĂ€rg pĂ„ kanalen. Min Ă€r blĂ„ dĂ„ jag har blĂ„tt i Mjukvara.se:s varumĂ€rke. Sista valet Ă€r under moduler. Detta Ă€r funktioner som du har pĂ„ din sida. Du vill ha alla sĂ„ klicka i alla! Du kan alltid redigera senare om du Ă€ndrar dig!

3. Nu Àr det dags för videodagbok!

Klicka ”Ladda upp” DĂ€r finner ni en knapp, uppe i högra hörnet som sĂ€ger ”Spela in med webkamera” Tryck den sĂ„ sĂ€tter din webkamera igĂ„ng och du kan börja spela in dig sjĂ€lv. Jag avslutar blogposten med ett exempel!

NÀr ni Àr fÀrdiga, trycker ni bara publish i rutan nedan sÄ trycks er video ut pÄ Youtube

Youtube webcamJag skall avsluta blogposten med ett eget exempel. TyvĂ€rr upptĂ€ckte jag hĂ€r under kvĂ€llen att mikrofonen pĂ„ min Laptop verkar kapitulerat, sĂ„ ni fĂ„r nöja er med att titta pĂ„ hĂ€r hemma i soffan 😉

Gillade ni denna blogposten kan ni fĂ„ mer om ni prenumerar  pĂ„ Mjukvara.se. Älskade du denna blogposten, dĂ„ tycker jag du skall skriva en blogpost och lĂ€nka hit genom att anvĂ€nda denna URL.en:http://www.mjukvara.se/blogg/starta-en-youtube-videodagbok/
Har du ingen blogg, tipsa via Facebook!

Fler blogposter om Youtube

LÀr dig ladda ned filmer frÄn Youtube!

Ladda ned videos frÄn Youtube med Youtube Downloader


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment