Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

7 december, 2008

Spotify- En grym svensk musikapplikation

Filed under: MusiktjĂ€nster — Taggar:, — Christian Rudolf @ 11:33

Spotify Ă€r den i sĂ€rklass bĂ€sta musikspelaren pĂ„ nĂ€tet. Enligt mig dĂ„ vill sĂ€ga. För en knapp hundring fĂ„r Du tillgĂ„ng till i stort allt Du kan tĂ€nka Dig i musikvĂ€g. FĂ„r Du en inbjudan Ă€r det gratis. Just nu Ă€r problemet att man mĂ„ste ha en inbjudan 😉

Spotify fungerar i stort sÀtt som Din egen interna musikspelare. Du söker pÄ artist, lÄt eller album och Du fÄr upp allt som finns pÄ Ditt sökord. Det Àr nÄgot dÄligt utbud vad gÀller Àldre musik som inte Àr tillrÀckligt bred. Jag tror dock att Spotify kommer att expandera musikaliskt och anvÀndarmÀssigt.

Spelaren Àr otroligt lÀtt att anvÀnda och Du kan som sig bör skrÀddarsy Din profil sÄ att den passar Dig. Det Àr emellertid trevligt att lÄta Spotify göra jobbet dÄ detta ökar Dina musikaliska upplevelser Ä det grövsta.

SkÀrmdump frÄn Spotifyes programvara

SkÀrmdump frÄn Spotifyes programvara

Det Àr bara ungefÀr tvÄ mÄnader sedan programmet slÀpptes till mer eller mindre till allmÀnheten. I alla fall Àr det ingen Beta lÀngre Àven om en invite krÀves. Innan dess har man kunnat anvÀnda programmet i ungefÀr ett Är, om man hade turen att ha fÄtt en inbjudan dÄ vill sÀga. Skaparna lÀt medvetet dra ut pÄ processen för att lÄta Spotify fÄ vÀxa organiskt. PÄ detta sÀtt kunde alla eventuella buggar och felaktigheter visa sig innan de slÀppte skapelsen till oss vanliga plebejer. De hade vÀl lÀrt sig av Gmail kan man tro.

I Spotify finns det direkt lÀnkar till enskilda lÄtar. Du kan alltsÄ fÄ en URL pÄ en specefik lÄt som du sedan kan skicka via msn, mail, facebook eller baka in i en blogg pÄ nÀtet. LÄten blir alltsÄ ett objekt och kan lÀtt transporteras mellan individer. Bloggar Du kan Du skapa lÄtlistor och lÀnka dem direkt till musiken pÄ Spotify. Ett bra sÀtt att spela musik pÄ Din blogg utan att bryta mot lagen eller bli ruinerad pÄ kuppen.

Har Ni inte Spotify redan nu sÄ skaffa det pronto. Jag fattar inte hur jag klarat mig utan det i alla dessa Är. Mjukvara.se skall se om vi inte kan fixa ett gÀng invites frÄn Spotify och skicka ut till Er.

FrÄgan som sÀkert instÀller sig hos er lÀsare Àr vilken favoritmusik vi har hÀr pÄ Mjukvara. VIlken musik rullar i mitt headset nÀr jag skriver detta? Jo, för er som har en Spotifyprogramvara i er dator, ni kan lyssna pÄ denna!

TKj om Spotify

Din IT Kunskap om Spotify

Simon Àr nÄgot negativ till Spotify

Relevanta lÀnkar:

Mjukvara om LastFM och MusicOvery

No related posts.


 

48 Comments »

 1. Haha, E-type! 🙂

  Comment by Anton Nyman —

 2. Inte alla föredrar E-type före Morrissey och Suede. Bara sÄ att Ni vet!

  Comment by Sundaymorning —

 3. Anton: Vi har alla vĂ„ra böjelser 😉

  Comment by Christian Rudolf

 4. hur bra program som helst! Tack för inviten ocksĂ„ 🙂

  Comment by Linnea —

 5. Hej!
  Fantastiskt! Nu kan jag lyssna pÄ Country direkt nÀr jag startar datorn, OCH HELA DAGEN.
  Tack för inviten.
  Bengt

  Comment by Bengt —

 6. Alla Àr vi olika;-)

  Comment by Anita —

 7. Hej!

  Helbra musiktjÀnst. Det finns mycket musik att vÀlja pÄ.
  Tackar för inviten!
  🙂

  Comment by Lars-Åke —

 8. Jag har precis provat Spotify efter att ha vunnit en invite och mÄste sÀga att jag Àr överförtjust. Jag Àr mest överraskad över snabbheten och ljudkvaliten. Extra plus att man kan leta spellistor pÄ Listiply och med ett enkelt musklick lÀgga spellistan i Spotify.

  Comment by Andreas —

 9. TACK, hur grym spelare som helst !!

  Comment by Gert —

 10. Jag Àr mycket nöjd med min nya musikspelare. Bara ett par knapptryck, och sÄ har jag min favoritmusik strömmande fram. HÀr har jag nu ocksÄ möjlighet att testa nya artister och grupper pÄ ett enkelt och bra sÀtt. Mycket nöjd!

  Comment by Göran B —

 11. SnÀlla kan jag fÄ en. DÄ skulle du vara sÄ snÀll.
  Jag har hört att det Àr jÀttebra.
  SNÄLLA!!!

  Comment by William Millqvist —

 12. För det första, tack för inviten. Den uppskattas vÀldigt mycket!

  Ptja, över till recensionen? 🙂

  TÀnkte först vad Àr det som gör denna produkten sÄ efterfrÄgad att man bara mÄste ha den och verkar göra allt för att fÄ den (efter att ha lÀst alla kommentarer i olika bloggar och liknande) för att fÄ en invite. Varför inte se ifall man kan fÄ en och testa sjÀlv?

  Sagt och gjort, lyckades fÄ en invite av Christian hÀr pÄ http://www.mjukvara.se. Plockade hem programmet och startade igÄng.

  Första som slog mig var att det var vÀldigt likt iTunes, rÀtta mig om jag har fel (har sjÀlv aldrig kört iTunes sjÀlv). Ok tÀnkte jag, enkelt men snyggt interface pÄ programmet som verkar göra det lÀtt manövrerat.

  Började med att först bara kolla runt lite i menyer och chekade in instÀllningar (mest för att kolla vad den hade stöd för). Till min glÀdje stödjer den Àven proxy instÀllningar (jobbets proxy kan vara vÀÀÀldigt kinkig) men Àven det klarade spotify av,

  i’m impressed are you?

  Började söka lite lÄtar och till min stora förvÄning sÄ hittade jag varenda en jag sökte?! Sen att kompisarnas jÀttekonstiga musiksmak inte fanns med Àr vÀl en annan sak, det Àr ju trots allt en beta!

  Vad summerar vi dÄ egentligen av detta.
  Ja det Àr ganska enkelt egentligen, enligt mig.

  Spotify Àr en tjÀnst som med sÀkerhet kommer att bÄde vÀxa och frodas dÄ sjÀlva konceptet Àr vÀldigt genomtÀnkt, Àven layouten.
  Det finns sÀkert de som stör sig pÄ reklamen som kommer in ibland, men vad har de att klaga pÄ, det Àr ju gratis? Sen finns det ju betalversioner om man skulle vilja slippa det helt!

  Med all sannolikhet sÄ kommer jag att anvÀnda spotify sÄ lÀnge det finns en gratis tjÀnst av den (dÄ jag annars bara lyssnar pÄ radio och dÄ har man ju reklam iaf?). All creds till de som utveklat och drivit tjÀnsten, ett superbt jobb!

  Enda lilla nackdelen som de sjĂ€lva ocksĂ„ har pĂ„talat Ă€r att de som sagt inte har ”all” musik, men de Ă€r ju bĂ„de i beta stadiet och inte har en helt klar tjĂ€nst sĂ„ jag skulle inte vilja se det som en nackdel egentligen.

  Tack för mig,

  Per

  Comment by Per —

 13. Per: Jag vet att just nu saknas Beatles pÄ Spotify tex!

  Comment by Christian Rudolf

 14. Okay, ingen musik som jag lyssnar sÄ dÀr regelbundet pÄ sÄ för min del gör det inget, men synd pÄ alla beatles fans.

  Trevlig helg alla!

  Comment by Per —

 15. Sanslöst bra spelare! Finns nĂ„gra artister jag saknar, men inte mĂ„nga! Tack för inbjudan 🙂

  Comment by Anna —

 16. HĂ„ller fullkomligt med!

  Spotify Àr tamefan det bÀsta som har hÀnt sedan hjulet.
  Och tro mig, det hÀr programmet kommer att explodera, nÄgot sÄ vansinnigt.
  Förr i tiden sÄ tankade man all musik, vilket var helt sjukt irriterande, ungefÀr lika irriterande som mini-discen.
  Detta skedde ju sÄklart via DC, och funkade sÄdÀr faktiskt, plus att det blev olagligt och dÀrmed Ànnu jobbigare och skitnödigare att anvÀnda.

  Personligen sÄ vill jag tacka skivbolagen för detta. Ett enormt steg mot en balans mellan artister och fildelare.

  FrÄgan nu Àr bara nÀr filmbranschen kommer att komma pÄ nÄgot likvÀrdigt. min gissning Àr 2011 eller nÄgot i den stilen.

  PS.
  Jag sitter pÄ en 3-mobilt bredband-lina som för övrigt suger, men spotify briljerar. sÄ det spelar alltsÄ ingen roll om du sitter pÄ ett 56k i Bagdad, det FUNKAR!

  Comment by Pontus

 17. errm, skrev pÄ den andra sidan ocksÄ men de skadar inte att skriva tvÄ gÄnger hoppas jag ^^

  sam15.com@hotmail.com e min mail

  Àr studerande sÄ skulle gÀrna uppskatta grym musik.

  snĂ€lla ge mig spotify inbjuda, behöver de verkligen 😉

  lycka till allihopa!

  sam

  Comment by sam —

 18. HÀrligt nu kan man uppleva sitt hÀrliga sjuttiotal igen med allt vad det innebar.
  Kanongrej det hÀr.
  Tack för inbjudan.
  //Janne

  Comment by Janne H —

 19. Spotify Àr en kanon musikspelare med rÀtt sÄ mycket musik att vÀlja pÄ.

  Martin

  Comment by Martin Q —

 20. Hej, hoppas att du har inbjudan kvar och att du kan dela den med mej!! det skulle vara jÀtte snÀll av dej..
  Tusen tack!!

  sebbep1@hotmail.com
  MVH
  Sebastian

  Comment by Sebastian —

 21. Hej! Spotify verkar vara kanon bra synd. Hur blir man medlem? Jag har sÀtt att det pratas om invites, skulle nÄgon vara snÀll och skicka mig en? IsÄfall pÄ malkan54@hotmail.com

  Comment by Johan —

 22. Skulle inte sitta fel med en invite, har försökt att fÄ tag pÄ det i evigheter. Alla kompisar har d och gÄr omkring o pratar om hur bra det Àr. Men pÄ nÄtt vis har dom ingen invites kvar nÀr dom vÀl ska skicka till mej.

  Comment by Sebastian —

 23. Skulle inte sitta fel med en spotify invite har jagat en sÄn i evigheter sÄ om du har nÄgon kvar sÄ skicka. snÀlla.

  /robin

  Comment by Robin —

 24. du kan skicka till nissenrobin@hotmail.com

  Comment by Robin —

 25. Jag skulle bli sÄ överlycklig om nÄgon kunde ge mig en inbjudan till Spotify!!

  Vem kan och vill?
  hÀlsar Meta

  Comment by Meta —

 26. Hejsan jag skulle vÀrkligen vilja ha en invite. =)

  Comment by Carl-O —

 27. Hejsan Min favvo e Akon 😀 och Skulle bli överlycklig om nĂ„gon skulle kunna skicka en Invite till mig 🙂 Jocke-oo(at)hotmail.com

  Comment by Joakim —

 28. Hejsan,
  Jag har hört talas om Spotify och skulle gÀrna vilja testa det. Jag har en MacBook och jag undrar om det Àr skillnad pÄ Spotify pÄ Mac eller om det Àr pÄ PC.
  Tack pÄ förhand
  E-mail: WilliamDiedenRichter@hotmsil.com

  Comment by William —

 29. Hejsan!

  Har letat som en tok efter spotify invites nÄgon vecka nu utan framgÄng. Aldrig provat pÄ spotify men folk sÀger att det e bra. Vill nÄgon vara vÀnlig att skicka mig en invite. Hade varit supersnÀllt.

  cnskedala@yahoo.se

  Tack pÄ förhand / Christian

  Comment by Christian —

 30. Tja

  Har hört talas om det hÀr spotify och Àr vÀldigt intresserad utav att bli medlem.
  Finns det nÄgon som vill göra en riktigt god gÀrning och skicka en inbjudan till mig pÄ mailadress: Wasimkazem@hotmail.com

  Comment by Wasim —

 31. skulle vara fint med en invite:P

  Comment by johanna —

 32. jag hörde om spotify pÄ gymmet idag.
  och hur blir man inbjuden?
  skulle vara tacksamt att fÄ veta.
  mvh mike

  Comment by mike —

 33. hej!! har försökt lÀnge nu att fÄ tag pÄ en invite men hittar ingen.:(.. skulle nÄgon kunna skicka en inbjudan sÄ skulle den personen vara jÀtte snÀll

  Comment by lisette —

 34. Hej. Nu Ă€r det sĂ„ att jag letat i över 1 vecka efter en spotify invate. Men utan resultat. Och undrar om nĂ„gon av er har en över ( och vill dela med er) sĂ„ skulle jag bli jĂ€tte glad 🙂

  Comment by Anton —

 35. hey kan du skicka 1 invites till mig? lempy_rayman@hotmail.com

  Comment by kenny —

 36. Hej
  Är det nĂ„gon som har en invite över, skicka till
  min hotmail: torben200″at”hotmail.com

  Comment by Olsson —

 37. snÀlla ge mig en inbjudan !

  Comment by Cornelia

 38. Hej! Jag Àr en skön konstnÀr som söker inspiration i musiken. Köpa skivor passar inte riktigt en konstnÀrs budget.

  Ge gÀrna mig en invite, cause music makes my world go round!

  MVH

  mikael89@hotmail.com

  Comment by Mikael —

 39. hej jag skulle gÀrna ha en spotify eller voddler invite snÀlla skicka en till dÄ Àr ni jÀtte snÀlla min mejl adress Àr black_volk@hotmail.com

  Comment by sasa —

 40. Min dotter visade mig detta med Spotify, och verkar kanon skulle gĂ€rna ta emot en invite 🙂

  Comment by Marie —

 41. Kan nÄgon snÀlla skicka en Invite till mig? skicka den till the0wners@live.se tack pÄ förhand!

  Comment by William Karlsson —

 42. En av de mest positiva överraskningarna med Spotify Àr att reklamavbrotten inte upplevs som alltför irriterande. Ett kort reklaminslag som dyker upp en gÄng i halvtimmen Àr ett lÄgt pris anvÀndaren fÄr betala för denna generösa gratistjÀnst.

  Comment by Samme

 43. Glömde tillÀgga att Christian Rudolf beskrivit det i sin recension högs upp pÄ denna sida.

  Comment by Samme

 44. skulle jag kunna fÄ en invite snÀlla. har söökt överallt o vÀrkar vara lite efterbliven men har vÀrkligen sööökt lÀnge//Angelica
  Skicka en till simtjejens@hotmail.com

  Comment by Anelica —

 45. Kan nÄgon snÀlla skicka en Invite till mig? skicka den till isakii@hotmail.com tack pÄ förhand!

  Comment by Jocke —

 46. hur fÄr man spotify?

  Comment by ida —

 47. kan nogon hjÀlpa mig?hur fÄr man spotify

  Comment by ida —

 48. […] Ă€nnu mer. NĂ€r jag skrev blogposten, “Jag Ă€lskar internet“, dĂ„ rullade denna i min Spotifyspelare […]

  Pingback by Vi som Àlskar internet! - Disruptive.nu

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment