Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

19 november, 2008

”Som Jaiku fast med bilder”

Filed under: Om Mjukvara — Taggar:, , — Christian Rudolf @ 20:39

För er som Ànnu inte vet det sÄ driver jag en blogg om entreprenörskap ocksÄ tillsammans med min kompis Peter. Mjukvara.se Àr mitt företagsprojekt och Peters företagsprojekt Àr en mjukvara som heter MoYuMe. Bakom det nÄgot kryptiska namnet(som faktiskt stÄr för More of You and Me) döljer sig en liten applikation som gör det enkelt för dig att i realtid dela med dig av ditt liv. Man kan likna den vid Jaiku eller Twitter fast med bilder istÀllet för text.

Moyume pÄ Mjukvara.se

Moyume pÄ Mjukvara.se

Applikationen fungerar pÄ det sÀttet att du tar en bild med din mobiltelefon, sedan MMS:ar du den till nummer 0735 369 369(det Àr gratis om du har ett fastprisabonnemang) och blixtsnabbt kan alla dina vÀnner se den bilden direkt  pÄ sin dator, pÄ skrivbordet. Man delar med sig av sitt liv till alla man kÀnner, direkt.

För er som kĂ€nner mig sĂ„ vet ni att jag Ă€r inte Ă€r direkt pĂ„ nĂ€r det gĂ€ller tjĂ€nster inom sociala medier. Driver man tvĂ„ stora bloggar har man kommunikation sĂ„ det rĂ€cker kan jag sĂ€ga. SĂ„ jag anvĂ€nder denna tjĂ€nst specifikt för en sak: Jag kan hĂ„lla koll pĂ„ Peter. Han kan ju inte lĂ„ta bli att anvĂ€nda tjĂ€nsten sĂ„ jag vet exakt vilka entreprenörer han trĂ€ffar hela tiden, pĂ„ kvĂ€llen nĂ€r vi pratar(som vi alltid gör) kan jag stĂ€lla de rĂ€tta frĂ„gorna direkt 😉

Jag rekommenderar er att testa tjĂ€nsten genom att anmĂ€la er hĂ€r. Ni kan ju alltid adda mig genom att frĂ„n Moyume skicka en invite till rudolf@mjukvara.se sĂ„ fĂ„r ni mina partybilder direkt till er desktopp, en bonus jag bjuder pĂ„ 😉

Bildtext: Jag som Homer Simpson vid ngn obskyr kvÀll pÄ stan!

Andra som skrivit om MoYuMe:

Lilla gumman

”Idag tĂ€nkte jag berĂ€tta om en söt liten produkt som gör det lĂ€ttare att dela med sig av sina egna bilder, samt att följa sina vĂ€nners liv. Visuellt (& nej, vi pratar inte om Facebook!). Produkten heter MoYuMe och drivs av ett svenskt team.”

Arctic Startup

”A neat feature is however the Adobe AIR based client, which you can download and install on your computer. The photos from your friends will appear directly to the client, and you have the option to comment the photos online or by SMS.”

MobileTribe

”I see how I can get my mum to use this, at least on the recipient end. Now and can send a pic of something cute the kids do on the fly. Mum will have the picture pop up on her desktop immedately. That is really taking one of the key competitive advantages the mobile device has – being there ready to go at the moment of inspiration.”

Martin Spanar

”Bilderna rullas fram i klienten pĂ„ ett skönt sĂ€tt som en filmrulle – nog det jag gillar mest i det hĂ€r grĂ€nssnittsversionen. Man skickar ut bilder sjĂ€lv genom att mms:a eller e-posta till en adress som Ă€r kopplat till ens konto. Man följer alltsĂ„ sin vĂ€nkrets under dagen och kan sen kommentera varandras bilder och Ă€ven skicka sms-hĂ€lsningar. Bilderna sjĂ€lva kan följas av en kort förklarande text.”


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment