Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

22 februari, 2010

Riksdagsmans Twitterkonto Hackat

Filed under: Twitter — Christian Rudolf @ 01:00

Jag följer ett antal riksdagsmÀn pÄ Twitter. Mig veterligen finns det inget annat medium dÀr man faktiskt kan lÀra kÀnna dem, Àven om de inte följer mig tillbaka. Jag följer bla Mats Pertoft, riksdagsledamot för Miljöpartiet, vars ansvar Àr skolpolitik. Idag fick jag ett meddelande av Mats, eller, ja, det var nog inte Mats som skickade utan personen som hackat Mats Twitterkonto. Nedan ser ni en skÀrmdump av meddelandet jag fick:

Utan att veta sÄ Àr det nog sÄ att Mats vid nÄgot tillfÀlle anvÀnt en extern TwittertjÀnst, tex för att mÀta sin popularitet eller hitta nya vÀnner pÄ Twitter, som frÄgat efter hans lösenord och Mats har lÀmnat ut det.

Resultat Àr att nÄgot tagit över kontot och skickar porrspam till alla som följer Mats. Ingen katastrof, snarare en olÀgenhet för Mats och alla de som följer honom. Jag vill ta tillfÀllet i akt att be alla som nÄgonsin provat motsvarande TwittertjÀnster att gÄ in pÄ Twitter och Àndra era lösenord. Kan man lura en riksdagsman kan man lura dig!


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment