Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

25 februari, 2010

Porrmeddelanden på Twitter….

Filed under: Twitter — Christian Rudolf @ 21:05

…är såklart inte på riktigt. Jag följer ca 700 personer på Twitter. Jag jag en ganska ytlig relation till de flesta av dessa följeslagare och det första porrmeddelandet imorse, fick såklart mitt högra ögonbryn att höjas en aning. Det är inte Porr utan någon som tagit över din väns konto och skickar iväg meddelanden med ett budskap som är väldigt klickvänligt.

Det pågår flera olika kampanjer. Nedan ser ni ett budskap där hackern försöker lura mig att lägga till dem på MSN så de sedan kan försöka infektera min dator.

Andra spamattacker skickar dig till en fejkad sida som uppmanar dig att logga in på Twitter. Detta är såklart en falsk inloggningssida och dina användaruppgifter används sedan för att fortsätta sprida farlig kod,  stjäla identiteter eller för att skicka meddelanden till andra Twitteranvändare för att lura av dem användaruppgifter.

Den troliga anledningen till att detta händer är att personen som ”skickar” detta meddelande troligen vid något tillfälle anmält sig till någon Twittertjänst där man lämnat ifrån sig sitt lösenord till Twitter, kanske för att hitta nya vänner.

För att lösa problemet måste du logga in på ditt Twitterkonto och ändra ditt lösenord. Därefter måste du fatta beslutat att aldrig någonsin lämna ifrån dig ditt lösenord till Twitter igen. Faktum är att du aldrig någonsin skall lämna ut något lösenord.

Andra relevanta artiklar i ämnet Twitter och spam/virus

Riksdagsman skickar Twitterspam

Hur du skyddar dig på Twitter

Lär dig Twitter

Vill ni få mer information om Twitter följer ni mig via Twitter eller prenumerar på Mjukvara.se rss-flöde

No related posts.


 

3 Comments »

 1. Det är fortfarande oroväckande att så många lämnar ut sina lösenord utan en tanke på konsekvenserna. Godtrogenheten på nätet är den största faktorn när det kommer till hackade konton, spam och annat djefvulskap.

  Man måste helt enkelt vara lite småparanoid när man rör sig på Internet. 🙂

  Comment by Tomas Dahlin

 2. Du har utan tvekan rätt. Som du ser slår det mot ett tvärsnitt av befolkningen också. Under veckan har jag fått porr av två riksdagsmän via Twitter.

  De om några borde faktikst ha koll då de då och då har tex tillgång till hemligstämplat material och förtroenden. De är förtroendevalda.

  Då använda tjänster där man ger bort sina lösenord lättvindigt, ja då undrar man om de gett bort andra lösenord också.

  Comment by Christian Rudolf

 3. Är man korkad nog att använda Twitter och Facebook m.fl. liknande sajter får man skylla sig själv om det kommer skit in i datorn.
  Räcker gott o väl med om man har något från Microsoft så har man väl ett stort spyware!

  Comment by Oscar —

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment