Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

9 december, 2011

Politisk smutskastning i Ryssland via Twitter.

Filed under: Sociala nĂ€tverk,Twitter — Christian Rudolf @ 10:46

 En grupp regeringsvĂ€nliga hackare tog över en av oppositionens hashtags pĂ„ Twitter. Med hjĂ€lp av sĂ„ kallade ”bots”(förutbestĂ€mda script), publicerade de upp till tio inlĂ€gg per sekund. Vilket resulterade i att hasthagens flöde svĂ€mmade över av regeringsvĂ€nliga slagord. De ”bots” som anvĂ€ndes för att ta över flödet, tros vara en blandning av kapade Twitter-konton samt konton skapade enbart för det hĂ€r syftet.

Det mycket uppmĂ€rksammade valet i Ryssland har lett till nĂ„gra av de största protesterna i landet pĂ„ senare tid. Hastagen #Ń‚Ń€ĐžŃƒĐŒŃ„Đ°Đ»tĐœĐ°Ń anvĂ€ndes av oppositionen för att utbyta information och koordinera protester. Valet av hashtag speglar namnet pĂ„ det torg dĂ€r mĂ€ngder av protesterande mĂ€nniskor har samlats.

Twitter har nyligen anvÀnts av frihetsprotesterna i mellanöstern och Afrika, för att koordinera protester och utbyta information. Twitter har hjÀlpt mÀnniskorna i de lÀnderna sluta sig samman för att stÄ enade mot förtryck och maktmissbruk. Nu anvÀnds Twitter för att förtrycka och förödmjuka oppositionella mÀnniskor. Personer i opposition har inte mycket att komma med i Ryssland. Det Àr i nÀstintill en enpartistat som gÀrna förföljer oppositionella.

Twitter och andra sociala medier kan med andra ord anvÀndas av bÄda lÀgren. Vi har nu sett bÄde goda och mindre bra effekter av detta.

KĂ€lla 1


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment