Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

20 november, 2008

Intervju med Peter Sandberg, grundare MoYuMe

Filed under: Om Mjukvara — Taggar:, , — Christian Rudolf @ 23:27
Peter Sandberg intervjuas pÄ Mjukvara.se

Peter Sandberg, grundare av MoYuMe

Peter Sandberg har startat MoYuMe, en applikation vi skrev om igÄr pÄ Mjukvara.se. Han driver dessutom bloggen Disruptive.nu tillsammans med mig. För er som inte kÀnner till Disruptive sÄ bloggar Peter och jag om Entreprenörskap och vÄra tankar, möten och influenser dÀr. Men nu till Peter och bakgrunden till MoYuMe.

CR:Hur kom du pÄ denna ideen Peter?
Peter Sandberg: Jag var trött pÄ att behöva ringa min pappa eller mina vÀnner varje gÄng jag ville de skulle kolla pÄ nya bilder jag laddat upp pÄ Flickr. Jag började med att bygga en vÀldigt enkel applikation som jag installerade i min pappas dator som automatiskt visade de senaste bilderna jag skickat frÄn mobil. Han uppskattade det enormt mycket att fÄ se bilder pÄ exempelvis sina barnbarn direkt nÀr jag tagit dem och det har gjort honom mer delaktig i vÄra liv. NÀr sedan min svÀrmor ocksÄ ville ha den liksom hennes syster i Kanada sÄ insÄg jag att det den fyllde ett viktigt behov hos dem som Àr mina nÀra och kÀra.

CR:Vad tror du det Àr som appellerar till mÀnniskor i denna tjÀnsten? Nyttan?
Peter Sandberg: Vi har alla ett behov av att kommunicera och kÀnna nÀrhet till varandra. Bilder Àr sÄ otroligt viktiga som ett led i detta. TyvÀrr har vi sÀllan tillrÀckligt med tid över för att trÀffas sÄ ofta som vi skulle vilja. DÄ fyller Moyume en viktig funktion som ett enkelt sÀtt att dela med oss av vad som sker i vÄra liv. NÀrhetskÀnslan Àr enorm och varje gÄng man fÄr en bild som ploppar upp pÄ skÀrmen via Moyume sÄ kÀnns det som en liten present, Jag Àr mycket mer uppdaterad om vad som pÄgÄr i mina vÀnners liv Àven om jag inte trÀffar dem mer ofta Àn förut.

CR:AffÀrsmodellen?
Vi har avtal med operatörer som gör att vi kan dela pÄ de intÀkter som uppstÄr nÀr folk MMS:ar in sina bilder. Detta utan att det kostar extra för anvÀndarna.

CR:Hur skall du nÄ marknaden?
Peter SandbergGenom att ha en tillrÀckligt bra produkt som folk vill anvÀnda. Förhoppningen Àr att de som anvÀnder tjÀnsten skall bjuda in sina nÀra och kÀra. Ju fler vÀnner man har i Moyume desto roligare blir det att anvÀnda. Sen har vi ju ocksÄ en webbwidget som Àr perfekt för exvis bloggare som vill dela med sig av bilder ur sin vardag till sina blogglÀsare. PÄ sikt kommer vi nog ocksÄ ha lite nÀrmare samarbeten med vissa communitys ocksÄ.
CR:Varför gör du det du gör, vad Ă€lskar du med ”entreprenörslivet?
Peter Sandberg: För mig Àr entreprenörskap likstÀllt med ett rikt liv. Inte ett enkelt liv men ett rikt liv. FInns nog inget roligare Àn att bygga tjÀnster som folk faktiskt vill anvÀnda!

Andra bloggare om MoYuMe och Peter Sandberg:

Hans Husman

”Det hĂ€r Ă€r en webbsajt dĂ€r det Ă€r tĂ€nkt att man dokumenterar sitt liv med bilder. Konceptet liknar med andra ord Jaiku fast du fotograferar istĂ€llet. Du tar en bild med din applikation och MMS:ar den till tjĂ€nsten.”

ScaryMary

”En intressant lifestreamtjĂ€nst har börjat komma igĂ„ng. Jag pratar om ett nĂ€tverk som lĂ„ter dig berĂ€tta om ditt liv i bilder. Med MoYuMe blir dina bilder roligare, dina vĂ€nner och familj kan följa ditt liv pĂ„ ett nytt sĂ€tt!”

John pÄ Gadgeeks

”ort förklaring om rjĂ€nsten Ă€r att det gĂ„r ut pĂ„ att via din mobiltelefons kamera och via MMS kunna nĂ„ dina vĂ€nner/familj och jobbarkompisar pĂ„ ett snabbt och smidigt sĂ€tt utan att kĂ€nna att du lĂ„ser in dina bilder och videos hos MoYuMe.”

NĂ€tkoll

Med MoYuMe fÄr du Àven ett enkelt sÀtt att föra över dina mobilbilder till din favoritbildtjÀnst pÄ nÀtet som till exempel Flickr. Genom att du kan skicka bilder direkt frÄn mobilen till en viss anvÀndares skrivbord kan du exempelvis förse sambon eller dottern med kontinuerliga bilder frÄn tjÀnsteresan till Dubai.


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment