Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

28 maj, 2012

Olympiska spelen utnyttjas i spamkampanjer!

Filed under: AntiSpyware,Antivirus,datorsĂ€kerhet,Spam — Christian Rudolf @ 19:49

De olympiska spelen i London nÀrmar sig med stormsteg. London kommer att översvÀmmas av idrottare, journalister, fans och turister. London Àr definitivt en av sommarens heta stÀder att besöka. Mitt i allt detta kommer sÄklart mÀngder av mÀnniskors informationssökande in i bilden. Exempelvis kommer turister att söka efter nÀrmaste restaurang eller pub, och sÄ vidare. Cyberkriminella tar tillfÀllet i akt och pumpar ut mÀngder av falsk information som kan locka lyckligt ovetandes mÀnniskor i fördÀrvet.

F-Secure har funnit en spamkampanj pÄ temat OS som innehÄller en skadlig PDF-fil. Dokumentet innehÄller skadlig programvara som Àr Àmnad att utnyttja sÄrbarheter i Àldre versioner av Adobe Reader respektive Acrobat. PDf-filen innehÄller ett fingerat spelschema för tÀvlingarna i London, nÄgot som ska locka anvÀndare till att öppna dokumentet.

NÀr man öppnar PDF-filen försöker det automatiskt att upprÀtta en anslutning till en server belÀgen i Kina. Förmodligen skapar den anslutningen för att leverera ytterligare skadlig kod till din dator. SÀkerhetsforskarna vid F-Secure pÄpekar att e-post som behandlar aktuella evenemang i regel Àr skadliga, undantagen Àr fÀrre de skadliga. De rekommenderar dÀrför samtliga anvÀndare att alltid anvÀnda sig av den senaste versionen av Adobe Acrobat respektive Reader.

[ad#Google Blogg]

Jag tror att vi kommer att se en kraftig ökning av antalet skadliga kampanjer som spelar pÄ Olympiska spelen ju nÀrmare invigningsdagen vi kommer. Cyberkriminella Àr duktiga pÄ att utnyttja populÀra hÀndelser i sina egna syften. OS kommer inte att vara nÄgot undantag. I takt med att biljetterna sÀljs kommer vi kanske att se en svartmarknad för biljetter, nÄgot som kan ta sig uttryck pÄ internet. SÄ hÄll ögonen öppna.

KĂ€lla 1


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment