Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

26 oktober, 2008

Nu börjar denna bloggen komma igång!

Filed under: Ej kategoriserad — Christian Rudolf @ 21:46

Under min semester bestämde jag mig för att denna bloggen förtjänade mer kärlek än vad den fått. Som ni kan ser av aktiviteten är jag en man vars avstånd mellan tanke och handling är kort.

I början av veckan avslutade vi vår serie om säkerhetsmyter där vi berättar lite om hur man bör agera för att vara så säker som möjligt. Vi fortsatte sedan där vi diskuterade fysisk datorsäkerhet, alltså om du tex säljer din dator, så bör du rensa din hårddisk med ett program. I torsdags kväll träffade jag Andreas Stenhall på AlltOmVista och snackade lite webplatser inom data/IT.

Veckans action får Micosoft stå för. Under veckan visade sig att det fanns vissa akuta säkerhetshål i Windows. Har ni inte ännu gjort det bör ni omgående uppdatera er Windowsprogramvara.

Det har hänt en del annat i övriga bloggosfären som förtjänar att uppmärksammas. Johan på Softtype har skrivit en utmärkt instruktion om vad man skall göra vid systemåterställning. Manou visar dig hur du kan snabba upp ”Send-to-menyn”. TKJ har skrivit om antipiratlagen. Även om Mjukvara.se är de som förlorare på piratkopiering är jag filosofiskt övertygad om att upphovsrätten i vårt samhälle är anpassad till den tiden då Gutenberg uppfann tryckpressen, typ.

Ha en bra söndagskväll!

No related posts.


 

4 Comments »

 1. Min alldeles personliga åsikt är att det kan gå riktigt illa med hela samhället ifall ”privatpersoner” får tillgång till uppgifter från ISP:erna. Detta har inget med ifall jag fildelar eller ej att göra utan om jag vill att vem som helst ska få tillgång till uppgifter som berör min personliga integritet. Vad blir i så fall nästa steg?
  Rena STASI-metoder!
  Stoppa godtyckligheten och inför istället klara koncisa regler för vem som får göra vad!
  Poliser, och ENDAST poliser, ska göra polisjobbet.
  Dessutom ska som nu, straffsatsen avgöra om det är rimligt att gå vidare med utredning.

  Comment by Stefan Ljungwall —

 2. Jag håller helt med dig Stefan. Mm man bortser från att jag vill reformera upphovsrätten och utgår från nuläget. Att fildelning är ett upphovsrättsbrott så måste ett sådant brott anses rätt ringa. På nivå som snatteri eller lägre. Det skall straffas därefter och rättsystemet skall prioritera därefter.

  Comment by Christian Rudolf

 3. Exakt, Christian. Proportionalitet efterlyses. Bara för att skivbolag m.fl. har tillgång till oerhört duktiga advokater m.m. ska inte deras uppfattning styra andra länders lagstiftare!
  Sedan behöver precis som du påpekar, lagen reformeras och anpassas, inte tu tal om saken.

  Comment by Stefan Ljungwall —

 4. Vad bra – den förtjänar en plats i min RSS-läsare 😉 Och förresten heter jag John (och alla tar fel…).

  Comment by John

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment