Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

11 mars, 2012

Motstånd mot Facebook ”Timeline” utnyttjas av phishing.

Filed under: AntiSpyware,datorsäkerhet,facebook — Christian Rudolf @ 13:35

Många Facebook-användarna har inte förlikat sig med de nya profilerna ”Timeline”. Det förs diskussioner kring ”Timeline’s” för- och nackdelar på olika forum, inte minst Facebook i sig. Cyberkriminella har sett sin chans till att utnyttja den pågående diskussionen och motståndet mot den nya profilen.

Symantec har nyligen hittat en webbplats där besökarna erbjuds en applikation som enligt egen utsago ska återställa användarnas profiler till den gamla varianten. Webbplatsen har bäddat in Facebook’s egen reklamvideo för ”Timeline” och lagt på rubriken ”Revert Timeline now!!!”. För att man ska få tillbaka den gamla profilen krävs det att man loggar in med sina Facebookuppgifter på webbplatsen. Givetvis är det här upphovsmännen kommer åt dina uppgifter och kan använda dom för andra syften.

Upphovsmännen har placerat logotypen för ett väletablerat anti-virusprogram på webbplatsen. Detta för att skapa legitimitet och tro på att webbplatsen är säkrad med hjälp av programmet. Så är inte fallet. De som har uppgett sin information har fått sina konton kapade.

Källa 1


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment