Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

12 januari, 2012

McDonalds utnyttjas i spam på Twitter

Filed under: datorsäkerhet,Sociala nätverk,Twitter — Christian Rudolf @ 16:26

Twitter används frekvent som spambärare av cyberkriminella. Kanalen är utmärkt för att lura lättledda användare till att klicka på både det ena och de andra som de inte borde. Kriminella använder nu Twitter för att sprida spam på temat gratis presentkort på McDonalds. Snabbmatsrestaurangen är ett av världens största varumärken. Vilket medför att det känns igen över hela världen. Varumärket är attraktivt att utnyttja för cyberkriminella då det är så pass känt, och leder därmed till att det får stor uppmärksamhet.

Twitter användarna luras nu till att klicka på länkar i tweets med hashtagen #mcdonalds gift card. Men anvämdare som klickar på länkarna kommer inte att hamna på en webbplats tillhörande McDonalds. Istället hamnar de på en webbplats som utger sig från att tillhandahålla olika erbjudande. Den här gången visar webbplatsen ett erbjudande om erotiskt material.

[ad#Google Blogg]

Man kan klassa Twitter spammen som skadlig eftersom att den utnyttjar användarnas benägenhet att lockas av gratisvaror. Användare är i regel väldigt godtrogna på Internet. Man gör ingen bedömning av webbplatsens innehåll eller om avsändaren är legitim.

Källa 1


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment