Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

8 juni, 2011

LinkedIn notifieringar leder till Malware!

Filed under: AntiSpyware,Antivirus,datorsĂ€kerhet,Spam,Spyware — Christian Rudolf @ 18:56

Det flyter just nu runt spam som utger sig för att vara notifieringar frÄn LinkedIn. För ett otrÀnat öga Àr det vÀldigt svÄrt att sÀrskilja de falska spam notifierngarna frÄn originalen dÄ förövarna har anvÀnt sig av LinkedIn:s mall för e-post. Det finns dock nÄgra element som man kan kolla pÄ för att avslöja det falska meddelandet.

E-postet ber dig att klicka pĂ„ en knapp för att bekrĂ€fta att du Ă€r vĂ€n med en Neal Collins, vice VD för ett lönehanteringsföretag. Men i sjĂ€lva verket leder knappen dig till en annan webbadress, du kan upptĂ€cka det genom att lĂ„ta musen ”hovra” över knappen och dĂ€rmed visa den dolda webbadressen som Ă€r salesforceappi.com. Den ska inte blandas ihop med den legitima salesforceapi.com.

[ad#Google Blogg]

Om man klickar pÄ knappen leds man alltsÄ till salesforceappi.com dÀr det omedelbart börjas hÀmta malware som försöker utnyttja svagheter i ditt operativsystem. Du kan enkelt undvika att bli drabbad av detta malware genom att göra enligt ovanstÄende instruktioner för att kontrollera det Àr en korrekt webbadress som döljer sig bakom knappen.

Om du skulle klicka pÄ knappen Àr  det bÀsta du kan göra att ha ett uppdaterat antivirusprogram eller ett dedikerat antimalware program likt malwarebytes-antimalware.

KĂ€lla 1

No related posts.


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment