Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

28 mars, 2012

Lära sig programmering mer populärt än språk

Filed under: Open Source,Programvara — Lars @ 16:23

Det är obligatoriskt att läsa ett tredje språk (tyska, franska eller spanska) i högstadiet och i vissa gymnasieprogram, dessutom går det kvällskurser för att lära sig språk. En artikel i The New York Times menar att det har blivit mer populärt att lära sig programmera än att lära sig språk i USA. När man tidigare läste franska eller spanska läser man istället Java och Python idag.

Det märks att IT-kunskapen i USA har ökat markant på senare år. Facebook, Twitter och flera andra av de stora webbplatserna har alla utvecklats i USA. Dessutom sker det en mer allmän ökning i IT-vana, enligt The New York Times kan man se en förändring genom att de flesta ständigt är uppkopplad på fik, i skolan, på jobbet och så vidare.

Dessutom har marknaden för internet- och kvällskurser för programmering blommat ut ordentligt. Kurser i programmering, webbutveckling och app-programmering är mer populärt än någonsin förr. När vi ändå talar om appar finns det en mängd av dom som lär ut programmering.

Man kan fråga sig om det verkligen är nödvändigt för den stora massan att lära sig programmera? Behovet för att lära sig språk som spanska och franska i USA finns tack vare den stora diversitet av etniciteter som finns i landet. För gemeneman är det svårt att tänka sig att programmering hade gynnat deras vardagliga liv.

Källa 1

No related posts.


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment