Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

1 juni, 2011

Iran skapar eget nationellt internet!

Filed under: Om Mjukvara — Christian Rudolf @ 18:35

Irans regering har blivit mer och mer besvÀrad av inflytandet som det globala internet har pÄ sina medborgare trots det faktum att de censurerar och blockerar som det Àr idag. De tror Àven att vÀstvÀrlden med USA i spetsen infekterar medborgarna med upploppsskapande information som ska fÄ medborgarna att revoltera mot regeringen. Det har fÄtt regeringen att börja utveckla ett nationellt internet helt avskuret frÄn det globala internet.

Det Àr dock inte en smÀrtfri process att skapa ett nationellt internet helt avskuret frÄn internet, det nationella internet kommer att existera parallellt med det vanliga under en utvecklingsperiod. Dessutom krÀver Irans myndigheter och företag tillgÄng till det globala internet för att handla med Kina och Ryssland. TvÄ av fÄ lÀnder i vÀrlden som inte har utfÀrdat ett ekonomiskt embargo.

Det Àr dÀrför mer troligt att det nationella internetet kommer att samexistera med det globala internetet. Det nationella kommer att vara det primÀra internetet för medborgarna medan utvalda myndigheter och företag kan ges tillgÄng till det globala internetet. Det handlar helt enkelt om att myndigheterna i Iran vill kontrollera informationsflödet i landet

[ad#Google Blogg]

Förutom rapporter om det nationella internetet uppges det att Iran försöker utveckla sitt eget operativsystem som ett alternativ till Microsoft Windows, dessutom uppges det att Iran försöker skapa sin egen variant av Google sökmotorn.

PÄ tal om att kontrollera informationsflöde, sÄ kan du till en viss mÄn dölja dina spÄr pÄ Internet genom att vara ansluten till en VPN tunnel. Genom att ansluta till VPN tunneln syns inte din egen Ip-adress utan en gemensam adress för alla som Àr anslutna till VPN tunneln. PÄ sÄ sÀtt kan du dölja dina spÄr och vara anonym pÄ internet.

KĂ€lla 1


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment