Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

29 augusti, 2009

Internet Explorer 6- Nu får ni allt kamma till er!

Filed under: Programvara — Taggar: — Christian Rudolf @ 18:30

Internet Explorer 6 är en webläsare som lanserades 2001. Det är åtta år sedan. På nätet är det två generationer. Ändå när jag kollar webdatan för Mjukvara.se hittar jag många som använder Internet Explorer 6. Låt mig visa er:

Först denna bilden från Mjukvara.se Google analytics konto. Den blåa delen är de användarna som använder Internet Explorer. Det är alltså ca 2/3 som använder Internet Explorer, antagligen är det representativt för de flesta websidor.

Internet explorer

Internet explorer

Gräver vi lite i statistiken hittar vi ganska skrämmande siffror. Nedan ser ni en bild som visar vilken version av Internet Explorer som Mjukvara.se läsare använder:

INternet explorer 6

Internet explorer 6

Det betyder att av de som läser Mjukvara.se använder ca 8-9% fortfarande en webläsare som är snart 9 år gammal. Det motsvarar tusentals människor i månaden. Om de siffrorna kan översättas till hela populationen surfare betyder det att kanske en halv miljon datorer i Sverige fortfarande använder Internet Explorer 6. Fruktansvärda siffror för denna webläsare är både sämre att använda och osäkrare. Den är lättare att hacka och smitta.

Mjukvara.se har därför beslutat sig för att denna webbplats inte längre kommer stödja Internet Explorer 6. Jag är ledsen men jag som sajtägare kan inte längre vänta på att ni skall uppgradera era webläsare. Troligen är det så att ni som ännu inte uppgraderat kommer inte att göra det förrän alla sidor slutar stödja er Internet Explorer 6.

Så innan september är slut kommer Mjukvara.se inte längre att stödja Internet explorer 6 så tag därför tillfället i akt och ladda ned Internet explorer 8!

Om du gillar denna blogposten så prenumera på Mjukvara.se . Om du är inne på Mikrobloggande följer ni mig på Twitter här

Relevanta blogposter

En titt på Internet explorer 8

Kriget mellan webbläsarna fortsätter


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment