Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

3 juni, 2009

Genline-Vad innehåller databasen!

Filed under: Släktforskning på nätet — Taggar:, — Christian Rudolf @ 19:54

Det är ett bildarkiv som är Genlines databas. Ett bildarkiv över kyrkböckerna i Sverige. Detta är direkta foton, inga tolkningar. Relevansen är alltså hög utifrån ett historiskt perspektiv och informationen har ej gått igenom ett filter.

Dessa bilder bygger på något som kallas ”mormonfilmerna”. För en mormon är släktforskning väldigt viktigt, av religösa skäl. Det är så viktigt att man under många år har mikrofilmat det bokföringsmaterialt som finns tillgängligt på jorden. Under 1950 talet mikrofilmade man de svenska kyrkböckerna och då fick riksarkivet en kopia av det materialet. Utöver dessa ”mormonfilmer” har man tillgång till SCB material från 1860-1937 gällande födda, vigda och döda.

Det saknas en del material i ”mormonfilmerna”. Detta material håller Genline att leta upp för att digitalisera.

För er som vill ta del av Mormonernas Databaser, ni kan besöka Family Search. Enligt Mormonernas egna utsago skall det ligga 66 miljoner historiska personuppgifter i deras databas.

Om du gillar denna blogposten så prenumera på Mjukvara.se här. Om du är inne på Mikrobloggande följer ni mig på Twitter här

Relaterade inlägg:

Kom igång med släktforskning!

No related posts.


 

1 kommentar »

  1. Är det fler än jag som inte är nöjda med att Genline nonchalerar Sydsverige?

    Comment by Gert Nilsson —

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment