Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

15 juli, 2009

Firefox 3.5 Vad är nytt?

Filed under: surfa anonymt — Christian Rudolf @ 22:36

Firefox version 3.5 släpptes för ca två veckor sedan som hängiven Firefoxanvändare vill jag gärna berätta för er vad som är nytt i Firefox och varför jag verkligen gillar denna webläsaren. Den enda gången jag använder Internet Explorer är när Östgöta Enskilda Bank tvingar mig för deras säkerhetslösning fungerar inte för Firefox

Det finns speciellt en förbättring som jag gillar och det är att man kraftigt förbättrat möjligheterna till att surfa mer anonymt! Firefox 3.5 innehåller en ny funktion för att lämna mindre spår efter sig på nätet. Det betyder att du i efterhand, i webbläsarens historik, cache och cookies inte kan se vart man har surfat. Denna funktion liknar dem funktionen som finns i andra vanliga webbläsare som Safari, Chrome och Internet Explorer 8.

Såhör surfar du privat med Mozilla Firefox:

Öppna fliken ”Verktyg” i menyraden på din Firefox webläsare. Därefter klickar du på ”starta privat surfning”(röd rektangel i bilden). Se bild nedan:

Firefox verktygsmeny

Firefox verktygsmeny

När användaren gör privat surfning läge från webbläsarens Verktyg-menyn i webbläsaren kommer att avslutas den aktuella sessionen och starta i privat surfning läge. Då ser det ut såhär:

Såhär ser det ut när du surfar hemligt med Firefox

Såhär ser det ut när du surfar hemligt med Firefox

När detta läget gäller för Firefox:s webläsare försvinner dina andra läsare som du har öppna och du surfar endast via det anonyma läget. Det betyder att du måste logga in även om du tidigare var inloggad och att det ej sparas vart du surfar. Skall man vara brutalt ärlig kan du surfa dejtingsidor, utan att din flickvänk får reda på det. Du avslutar detta läget på samma ställe som du startade det och du får då upp alla de flikar och webläsare du hade uppe.

Nackdelarna är två. Du kan inte ”surfa hemligt” samtidigt som du inte gör det och hemligheten är bara delvis. Detta läge i Firefox skyddar dig tex inte mot FRA eller IPRED.

Relaterade inlägg:

Pluggins till Firefox

Om du gillar denna artikeln så prenumerera på Mjukvara.se. Annar skall ni följa mig på  Twitter genom att klicka  här


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment