Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

10 februari, 2012

Digitala medier enar generationer!

Filed under: facebook,Sociala nĂ€tverk,Twitter — Christian Rudolf @ 16:59

Microsoft och AARP har nyligen offentliggjort en studie som visar mÀnniskors vanor och syn pÄ digitala kommunikation. Studien omfattar stora Äldersspann och en mÀngd olika typer av kommunikationskanaler, bland annat mobila enheter och sociala medier. Studien Àr genomförd i USA vilket innebÀr att den inte kan ses som helt representativ för sveriges anvÀndning av digital kommunikation. Men den kan ge en inblick i alla fall.

Studien visar att digitala medier i stor utstrÀckning underlÀttar kommunikation mellan Äldersgenerationer. Tidigare har det funnits en kommunikationslucka som inte alltid Àr lÀtt att överbrygga. 30 % respektive 29 % av mor- och farförÀldrar och barnbarn har uppgett att digital medier Àr en kommunikationsform som har fört dem nÀrmare varandra. Jag menar att det Àr frÀmst mor- och farförÀldrarna som har gjort en anstrÀngning för att nÄ sina barnbarn. De har fÄtt ta till sig ny teknik och lÀra sig nya saker, medan barnbarnen har det hÀr med sig. Men visst det krÀvs att bÄda parter vill kommunicera med varandra. Studien visar Àven att hela 83 % av de tillfrÄgade anser att kommunikationen mellan familjemedlemmar underlÀttas av digitala medier. SÄ vardagskommunikation mellan barn och förÀldrar underlÀttas Àven det drastiskt av digitala medier.

Undersökningen visar samtidigt att törsten efter anvĂ€nda mobila enheter och digitala medier pĂ„ ett sĂ€krare sĂ€tt, Ă€r ganska stor. Mor- och farförĂ€ldrar, förĂ€ldrar och barn vill veta mer om hur de skyddar sina mobila enheter samt informationen som de innehĂ„ller. Hela 58 % respektive 50 % uppgav att de gĂ€rna mottar mer information om hur man gĂ„r tillvĂ€ga för att skydda sin enheter. Samtidigt uppger en mindre andel av mor- och farförĂ€ldrar och förĂ€ldrar att de vill ha mer information om hur man anvĂ€nder sociala medier pĂ„ ett sĂ€krare sĂ€tt. Andelen ungdomar Ă€r Ă€ven den mindre inom det hĂ€r omrĂ„det Ă€n för mobila enheter, men en större andel Ă€n ”vuxna”.

[ad#Google Blogg]

Digitala kommunikation har fört inte bara fört samman familjer, det för alla med ett anvÀndarnamn nÀrmare varandra. Geografisk position spelar inte lika stor roll lÀngre, det Àr oerhört enkelt att tala med nÄgon pÄ andra sidan jordklotet. Det Àr en ny kommunikationsform. Om Àn ny i den mening att den enbart existerat i en 10-15 Är.

KĂ€lla 1


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment