Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

2 juni, 2017

Bingo!

Filed under: Okategoriserade — Christian Rudolf @ 08:04

1961 arrangerades bingo för första gÄngen i Sverige och blev nÀstan genast en succé. Under hela 60-talet vÀxte intresset och i slutet av decenniet spelades bingo pÄ runt 500 platser i landet. En folkrörelse var född.

 

Framförallt var det föreningslivet som finansierade sin ideella verksamhet genom att anordna bingo. Idrottsföreningar och schackklubbar har inte sÄ mÄnga andra sÀtt att fÄ in pengar vid sidan av medlemsavgifter och just spel. I över 50 Är har bingo dÀrför funnits som en sjÀlvklar del av den svenska kulturen.

 

PÄ 2000-talet har bingon till stor del flyttat in pÄ internet. Eftersom spelet Àr sÄ enkelt krÀvs ingen avancerad mjukvara för att spela nÀtbingo i datorn, pÄ mobilen eller surfplattan. Men nu hÀnde nÄgot! FrÄn att ha varit folkligt och festligt blev spelet fult och förkastligt. Varför? Ingen skulle komma pÄ tanken att peka finger Ät idrottsföreningens bilbingo eller ens den lokala bingohallen, men sÄ fort man flyttade in pÄ internet blev det i vissas ögon inte lÀngre rumsrent. Bingospelet Àr ju detsamma oavsett plattform, ett enkelt och lÀttbegripligt spel som ger spÀnning och glÀdje för en liten slant. Vad skiljer detta frÄn Triss eller Postkodlotteriet?

 

Jo, en tydlig skillnad kom med nĂ€tbingon – möjligheten att spela för smĂ„ pengar. SĂ„ lĂ€nge man var hĂ€nvisad till fysiska bingohallar var man tvungen att spela de spel dessa erbjöd, och deras lokal- och lönekostnader Ă€r ju lika höga oavsett om kunderna Ă€r rika eller sparsamma. PĂ„ nĂ€tet kan man vĂ€lja ett bingorum som passar den egna plĂ„nboken.

 

Det finns ett gammalt uttryck som lyder: ”Det finns inga gratisluncher.”  Men det gör det faktiskt! PĂ„ internet kan man spela för lĂ„tsaspengar om man sĂ„ önskar, nĂ„got som aldrig skulle funka i en bingolokal. Faktiskt Ă€r onlinebingo Ă€nnu bĂ€ttre, man kan spela gratis och Ă€ndĂ„ ha chansen att vinna riktiga pengar.

 

Av denna och mÄnga andra orsaker Àr onlinebingon hÀr för att stanna. Nyckeln till bingons framgÄng Àr spelets enkelhet. Trots olika spelformer, plattformar och bingosajter, jackpottar, singelspel och multispel Àr bingo ett av de lÀttaste spel som finns. Det gÄr att spela nÀrhelst andan faller pÄ, dygnet runt, var man Àn befinner sig, och vad kan vara enklare Àn sÄ? Det svÄraste Àr nog att vÀlja var man ska spela nu nÀr möjligheterna tycks oÀndliga. Men det finns en lösning Àven pÄ detta problem! PÄ Online Bingo Guide har man listat fler bingosajter Àn vi hinner spela pÄ. Det Àr bara att signa upp sig pÄ ett konto, skaffa en bricka och hÄlla tummarna.

No related posts.


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment