Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

23 mars, 2011

Begagnade mobiler innehåller personlig information.

Filed under: Android,Iphone,Mobilsäkerhet,Mobiltelefoni — Christian Rudolf @ 22:05

En färsk undersökning gjord av CPP visar att över hälften av alla begagnade mobiltelefoner som säljs innehåller väldigt mycket personlig information. Det finns en gigantisk marknad för begagnade mobiltelefoner, och marknader som eBay, Tradera och Blocket.se är ypperliga för att sälja och hitta köpare för sina gamla mobiltelefoner.

CPP gjorde undersökningen genom att köpa in ett antal mobiltelefoner från eBay och liknande webbplatser tillsammans med fysiska begagnat butiker.  De undersökte mobilerna och fann att en majoritet av begagnade mobiltelefoner innehåller personlig information som kan skada den föregående ägaren om informationen hamnar i fel händer.

Undersökningen visade att begagnade mobiltelefoner ofta innehåller personlig information så som: konto- och kreditkortsnummer, pinkod till dessa, bankkonton, lösenord till diverse saker, företagsinformation samt inloggningsuppgifter till sociala medier. I en enkätundersökning, gjord som en del av CPP’s undersökning, svarar över hälften av de tillfrågade att de har hittat personlig information i begagnade telefoner som de har köpt.

[ad#Google Blogg]

Undersökningen visar även att 81 av de tillfrågade att de har raderat personlig information, varav 60 procent är helt säkra på att all personlig information raderades. Det motsäger undersökningen som visar att hälften av alla begagnade telefoner innehåller personlig information, men kan förklaras i att de föregående ägarna har försökt att radera informationen manuellt, vilket inte raderar den permanent.

CPP vill rekommendera de som ska sälja sina mobiltelefoner att noggrant se till så att all information försvinner, detta genom att göra en fabriksåterställning som ofta finns som menyval i inställningarna. Samt att inte sälja sin telefon med ett tillhörande SIM-kort!

Källa:

Källa 1


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment