Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

31 januari, 2011

Backup av Flickr-foton

Filed under: Backup — Christian Rudolf @ 00:11

AnvÀnder du Flickr och Àr rÀdd att dina bilder ska gÄ till spillo? Genom att göra backups pÄ dina Flickr-foton kan du kÀnna dig trygg med att dina bilder kommer att finnas kvar om olyckan Àr framme. Genom att ladda ner nÄgon av nedanstÄende gratisprogram kan du enkelt sÀkerhetskopiera dina bilder.

Flickr har kommit att bli en av de absolut största webbsidorna för att publicera digitala foton pÄ Internet. Sajten erbjuder sÄvÀl gratiskonton som betalversioner, dÀr skillnaden Àr mÀngden utrymme man fÄr för att publicera sina fotografier. Flickr fungerar för mÄnga Àven som en backup för deras fotografier, genom att lagra dina bilder pÄ Flickr har du dem sparade pÄ ytterligare en plats Àn din hÄrddisk pÄ datorn. Men det Àr oerhört viktigt att inte glömma att Àven göra backups pÄ sina Flickr-foton. Förhoppningsvis kommer du aldrig att behöva anvÀnda dina backup-filer, men om olyckan Àr framme Àr det tryggt att veta att det gÄr att ÄterfÄ fotografierna.

[ad#Google Blogg]

Gratis Backup med Downloadr

Det finns olika alternativ för att göra backups pÄ dina flickrfoton. Med programmet Downloadr fÄr du automatiskt sÀkerhetskopiering av dina Flickr-bilder, programmet tar nÀmligen backup pÄ dina foton. Downloadr fungerar för Microsoft Windows och det ger ett enkelt grÀnssnitt för att ladda ner sÄvÀl stora som smÄ bilder frÄn Flickr till datorn. Genom detta program fÄr du en fullstÀndig sÀkerhetskopiering av dina bilder.

Bildtext: HÀr hÄller Downloadr pÄ att göra en sÀkerhetskopia av alla mina bilder pÄ Flickr. Den laddar ned bilderna till en katalog jag bestÀmt. Programmet fungerar smidigt dÄ den kopplar ihop sig till ditt Flickrkonto via Flickrs API. Det enda du behöver göra Àr att vara inloggad pÄ Flickr

Snabb Backup med Bulkr

Ett annat alternativ för att göra backups pÄ sina Flickr-foton Àr en annan gratistjÀnst, nÀmligen Bulkr. Bulkr Àr ett litet program pÄ under 1MB som Àr utvecklat av Adobe Air och fungerar till skillnad frÄn Downloadr Àven pÄ Mac och Linux. Detta program Àr enkelt att anvÀnda för att hitta ett bra urval av bilder pÄ Flickr, men det Àr inte bara ett sökverktyg för bilder, utan om man har ett konto pÄ Flickr fungerar Bulkr utmÀrkt för att ladda ner sina bilder dÀrifrÄn för att sedan genom Bulkr göra en backup av sina bilder. Det Àr oerhört simpelt att sÀkerhetskopiera dina Flickr-foton med hjÀlp av Bulkr, genom bara ett klick görs en backup pÄ hela din Photostream. NÀr du har laddat hem Bulkr kan du synkronisera det till Flickr och pÄ sÄ vis göra en backup av dina fotografier.

Bildtext: Med Bulkr Àr du snabbt igÄng med att ladda ned och sÀkerhetskopiera dina Flickrbilder. Det tog mig mindre Àn 60 sekunder att ladda ned Bulkr och börja sÀkerhetskopiera.

Med Bulkr kan du göra backups pÄ dina flickr-foton, men du kan ocksÄ ladda ner nÄgon av dina vÀnners album för att antingen spara eller bara kolla igenom dem. Du kan Àven formatera om dina bilder genom Bulkr, dÄ du kan ladda ner dina fotografier i fyra olika storleker, beroende pÄ vilken storlek du vill att bilden ska ha. Bulkr Äterupptar automatiskt nedladdningen av dina foton om anslutningen bryts, vilket gör att du i princip aldrig behöver oroa dig för att din backup ska misslyckas.

Det Àr sÄ enkelt att göra en backup av dina Flickr-foton, och det Àr oerhört tacksamt att inte behöva oroa sig för att ens fotografier ska gÄ till spillo. Om du redan idag sparar dina fotografier pÄ Flickr för att sÀkerhetsstÀlla att du har kvar dem om din hÄrddisk skulle krasha, bör du ladda ner Bulkr för dÄ Àr du garanterad ytterligare en backup av dina foton om nÄgot skulle intrÀffa. Man kan se Bulkr och Downloadr som enkel försÀkring mot att Flickr försvinner eller det blir nÄgot fel pÄ Flickrs servrar.

Extramaterial om Downloadr

Nedan har du en fem minuters video om Downloadr som förklarar programmet nÀrmare!

Downloadr in action from Jan-Gerd Tenberge on Vimeo.


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment