Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

26 juli, 2008

Att göra hemsidor!

Filed under: Bloggande — Taggar:, — Christian Rudolf @ 09:02

Jag tror jag har sagt det vid något tillfälle tidigare. Jag är något datadyslektiskt. För att kunna skapa bra innehåll här på Mjukvara.se förlitar jag mig på två resurser:

 1. tekniker och datakunniga människor i min närhet. Jag känner flera snälla sådana som hjälper mig trots att mina frågor ibland är något dumma.
 2. Källor på nätet. Här måste man dock utöva en rejäl dos källkritik. Något mina snälla tekniker får hjälpa mig med 😉

Att ha ett nätverk på det sättet gör mig lyckligt lottad. Det är inte alla som har det. Då blir nätet en mycket viktigare resurs. Då måste man vara mycket mer källkritisk. Alla på nätet har en agenda(jag också 😉 ). Därför blir tips från trovärdiga källor mycket viktigare( Vilket jag hoppas mjukvara.se är ;-)).

En god vän till mig driver Göra Hemsida. Han har två syften med denna sidan som jag tycker är väldigt bra:

 • Allt ska vara gratis.
 • Det ska inte krävas några förkunskaper.

Denna sidan är viktigt för er med lite dåliga kunskaper om hur man bygger upp websidor. Det är viktigt för att tro det eller ej så finns det för få websidor på nätet. Ta segmentet som Mjukvara.se finns inom. Det finns ganska få bloggare som skriver om mjukvaror och nätet på svenska. Går man till andra segment är antalet ännu färre. Därför vill jag slå ett slag för Göra Hemsida och uppmana dig som läser detta att skapa din egna hemsida eller blogg inom det ämnet som intresserar dig!

No related posts.


 

3 Comments »

 1. Intressant tips om att göra hemsidor.
  Själv har jag en redan, men fler tips och råd är alltid välkomna.
  Tack !

  Comment by Inger Maryissa

 2. Bra initiativ, skulle själv vilja se en guide om hur man uppdaterar till den senaste versionen av wordpress då en hel del lyckas göra fel så att deras gamla inlägg kommer bort… mao man fuckar upp allt man lagt upp och står där med en helt tom blogg.

  johan

  Comment by johan

 3. Tack för feedback Johan!

  Skall tänka på saken! Just nu är jag mest inriktad på säkerhet!

  Comment by Rudolf@disruptive.nu

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment