Mjukvara Logo

Blogg om programvaror, internet och webbapplikationer

KATEGORIER Antivirus AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratis-program Internetkatalog

 

 

29 april, 2012

36 illegala auktionssajter nertagna!

Filed under: AntiSpyware,brandvĂ€ggar,datorsĂ€kerhet,ehandel — Christian Rudolf @ 22:01

I ett samarbete mellan FBI, det amerikanska justitiedepartementet och SOCA har 36 illegala auktionssajter tagits ner. Aktionen mot auktionssajterna var en del av ett lÄngtgÄende internationellt samarbete som resulterat i att man har Ätertagit 2.5 miljoner objekt innehÄllandes stulen finansiell information. Informationen har skickats till berörda banker och lÀnder för att förhindra att den anvÀnds av cyberkriminella.

Webbplatserna som nu tagits ner var specialiserade pÄ att sÀlja vidare stulen finansiell information. De har sÄlt betalkortsinformation och olika typer av bankuppgifter. Handeln har skett med hjÀlp av automatiserade e-handelssystem som möjliggjort handel med stora mÀngder information. De som försöker besöka webbplatserna idag leds automatiskt om till domÀner tillhörande myndigheterna involverade i aktionen.

De senaste 18 mÄnaderna har sett trend av att cyberkriminella anvÀnder sig av e-handelsplattformar för att sÀlja stulet material, oavsett om det Àr filer eller information. De automatiserade e-handelsplattformarna har möjliggjort kvantitativ handel med information, som vi aldrig tidigare sett. Nu kan cyberkriminella handla med information med minsta möjliga anstrÀngning.

[ad#Google Blogg]

Det faktum att cyberkriminella missbrukar e-handelsplattformar kan ge effekter för de som anvÀnder sig av plattformarna i legitima system, exempelvis smÄföretagare som sÀljer sina profukter. Jag menar att om den rÄdande trenden gÀllande missbruk av e-handelsplattformar hÄller i sig, och vÀxer Ànnu större. SÄ kommer man att bemöta samtliga e-handlare med en viss skepsis, lite i stil med att mÄnga datoranvÀndare idag har lÀrt sig att vara kritiska mot e-post pÄ grund av spam.  Vilket kommer att missgynna smÄföretagarna i form av förlorad inkomst genom minskade sÀljvolymer.

KĂ€lla 1


 

Inga kommentarer »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Leave a comment