Mjukvara Logo

AVG-Gratis antivirus

Hem / AVG-Gratis antivirus
KATEGORIER Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se


Ladda ned senaste AVG antivirus gratis!

AVG Free Antivirus Edition 9 är ett av de gratis antivirusprogram som jag gillar. Det är också den mest nedladda gratis antivirusprogramvaran på jorden med +250 miljoner nedladdningar. AVG är kompatibelt med Windows 7.

Skydda dig med AVG gratis antivirus! Ladda ned

AVG-Gratis antivirus

Så många nöjda användaren borgar för att AVG gratis virusskydd är en bra produkt. Det är det också AVG har en hög lägsta funktion. Följande funktioner finner ni i gratisversionen
  1. Antivirus
  2. Antispyware
  3. Linkscanner
  4. Emailscanner
  5. Viruscanner

AVG innehåller ingen brandvägg så ni måste ladda ned en sådan. Microsofts förinstallerade brandvägg har fullgott skydd och medföljer i ert Windows program. Se till att den är påslagen bara.

Antivirusfunktionen i AVG är exakt densamma som i andra AVG program. Du får exakt samma skydd som de som betalar för programmet. Inte heller behöver du tänka på uppdatering då programmet uppdaterar sig själv.

Antispyware funktionen i programmet är utmärkt. Precis som antivirusfunktionen behöver du inte fundera på det. Antispyware bara finns där.

Scanners! I programmet ingår en mailscanner och en vanlig virusscanner. Använder du tex Outlook kollar emailscannern av de inkommenade mailen direkt. Mail är fortfarande det vanligaste sättet att sprida datorvirus. Med hjälp av virusscannerna kan du närsomhelst genomsöka din dator efter virus och ta bort dem. Jag rekommenderar att du gör detta direkt efter nedladdning.

Linkscanner är en speciell tjänst. Denna visar om en länk är säker att klicka på i Google eller Yahoo. Är den säker visas en grön symbol annars en varningssymbol. Denna tjänst gör att din dator inte infekteras om du kommer in på en websida som är hackad så att den sprider skadlig kod(drive by downloads)

En negativ aspekt av programmet är att det installeras ett verktygsfält(Toolbar) i din webläsare. Detta verktygsfält är mer reklam för AVG än nytta för dig. Man får nog ta i beaktande att det är ett gratisprogram och då får man gilla sådant här.

En viktig funktion i ett antivirusprogram är att det finns vettiga funktioner för att konfigurera programmet. Inget program fungerar perfekt ur lådan för hur alla surfar och använder sin dator. Eftersom framförallt realtidsskydd kan stjäla kraft från datorn finns också ett behov av att enkelt kunna påverka hur programmet är inställt, och vad det gör. AVG:s antivirus har bra inställningar och det finns massor av funktioner som man kan modifiera för att passa just de krav som man själv ställer.

I balansen mellan skydd och prestandaförlust är AVG ett bra program. Det ger ett bra skydd utan att stjäla för mycket kraft. Jag har provat det samtidigt som jag kört  ganska tunga spel  utan att det stör, det går också att på en normal bärbar dator göra en full scanning samtidigt som man ser på film.

I kategorin gratis antivirusprogram kan jag defintivt rekommendera AVG. Tänk på att detta är ett gratisprogram. Jämfört med betalversionen är det ganska mycket funktionalitet som är borttagen. Funktionalitet som faktikst hjälper dig till en säkrare internetupplevelse.
VIDEO: SE HUR PROGRAMMET FUNGERAR

SCREENSHOTS AV PROGRAMMET

Antivirusfunktionen i AVG. Denna funktionen sköter sig själv. Du behöver inte tänka på det, antivirusprogrammet bara kör på. Du kan se när virusdatabasen senast är daterad
AVG gratis antivirus scannar din mailklient då mail fortfarande är det vanligaste sättet för virus att sprida sig. Använder du en webmail är detta inget du behöver bry dig om.
AVG antivirusprogrammet är igång och skyddar din dator mot virus. Här kan enkelt få en överblick över funktionerna
Linskanner berättar för dig om en länk i Google eller Yahoo är säker att klicka på. Som du ser finns det en grön stjärna bredvid varje länk, då är det säkert! Detta skyddar dig mot drive by downloads och infekterade websidor.
AVG innehåller en scanner som du kan scanna hårddisken med. Jag rekommenderar att du börjar göra detta direkt efter installation av programmet.
En nackdel med AVG är att den installerar en Toolbar(verktygsfält) i din webläsare. Det kan vara bra men det är det inte i detta fallet. Verktygsfältet tillför inte så mycket till dig som användare. Dock får man beakta att programmet är gratis. Verktygsfältet är markerat i bilden.