Mjukvara Logo

Adobe Reader

Hem / Adobe Reader
KATEGORIER Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se


Acrobat Reader

Adobe Reader är det kanske viktigaste programmet för att läsa texter på internet och det växer hela tiden. Det är ett standardprogram som måste finnas i varje dator.
Läs mer på Adobes hemsida! Ladda ned

Adobe Reader

Adobe Reader hette förr Acrobat reader. Det är ett program som kommit att bli så mycket en standard att det är svårt att vara utan det. Myndigheter, privatpersoner och organistioner använder filerna som ett sätt att sprida bilder eller text.

Readerfilen, som i talspråk kallas ”pdf-fil”, är genial i sin konstruktion inte minst genom att den inte går att ändra utan speciella program. Det gör att man kan skapa snygga filer som ser exakt likadana ut överallt och alltid.

Användningsområdena är enorma - allt från tidningar, datormanualer och böcker till scannrar och vissa ordbehandlare använder pdf-filer. 

 Reader är väldigt enkelt att använda och finns på svenska. Det är dessutom gratis. Vill man göra egna filer så kan man göra det genom antingen Adobes egna program eller via moduler till exempelvis Word. De flesta moderna scanners klarar dessutom att exportera till acrobatfiler. Alla kan använda Reader. Men vill du vara smart så lägg tid på att lära dig sökfunktionen och tänk på hur den funkar, och hur de dokument du söker i är uppbyggda. Det kan spara enormt mycket tid när man söker information. Tyvärr är vissa dokument inte byggda med ord och bild, utan istället är det bara bilder av en text. Ofta gör t ex scannrar så. Då kan man tyvärr inte söka i dokumenten.SCREENSHOTS AV PROGRAMMET

En snabbförklaring till lite i basmenyn.