Loopia Webbhotell

Betyg
7/10PC
Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star
Pris:


Köp Loopia Webbhotell
Fakta
Licens: -
Pris: 
Tillverkare: Loopia
Begränsningar: -
Licenstid: Löpande
Språk: Svenska
OS: -
Relaterat innehåll
Info
Tillverkare:  Loopia
Funktioner
Betygsspecifikation
Funktionalitet   
Användarvänlighet    10
Hjälpfunktioner    9
Support    9
Pris    6
Effektivitet    9
Personlig åsikt    10
Vad användarna tycker

Mjukvara.se vill veta vad du tycker om Loopia Webbhotell. Berätta för oss!

Bästa Svenska WebbHotell

Loopia startades 1999 och är idag ett av Sveriges största och ledande webbhotell. Loopia är kända för att vara effektiva och snabba utan att det påverkar servicen. Loopias kundnät är stort, allt från multinationella företag och organisationer till enskilda privatpersoner använder sig av domänen, och de räknar idag med att de administrerar drygt 500 000 domännamn.

Sedan 2005 är Loopia en del i den norska Mamut-koncernen. Loopia har två sorters paket, ett privatpaket som främst är riktat till privatpersoner. I detta ingår bland annat 5 GB webbutrymme, fritt antal e-postadresser, fritt antal domännamn och kostnadsfri support. I företagspaket ingår 10 GB webbutrymme, fritt antal e-postadresser, fritt antal domännamn och även här är supporten kostnadsfri.

Prismässigt är Loopia långt ifrån billigaste i klassen, men i gengäld är det nästintill problemfritt. Det är ytterst få som haft problem med Loopia och om det nu skulle inträffa är du som sagt garanterad kostnadsfri support. Loopia är verkligen att rekommendera, sörskilt om du vet med dig att du troligtvis kommer att bygga flera små sajter.

Med Loopia kan du använda ditt befintliga utrymme till flera olika domännamn och således också använda ditt webbhotellskonto till flera olika hemsidor. Har du flera olika domäner kan du också använda dig av LoopiaDNS som enkelt hjälper dig att hantera dessa, där kan du också köpa domännamn och samla dina domäner på ett ställe. Det är mycket enkelt och användbart och vid funderingar finns allt förklarat.

Loopia har också en kunskapsdatabas, där all information finns välsorterad. där finns även färdiga blanketter att hämta om du exempelvis skulle vilja sälja din hemsida eller göra en överlåtelse av domännamn. Men vad som framför allt lyfter Loopia är deras prisbelönade Mamut Online Backup, som gör en automatisk säkerhetskopiering över Internet. Detta innebär att Mamut Online Backup automatisk, utan att du märker det, säkerhetskopierar dina filer i samma ögonblick som de skapas eller ändras. Informationen krypteras i din dator och överförs sedan med hög säkerhet till en server där informationen förvaras krypterad. Till den krypterade informationen hör en personlig krypteringsnyckel som bara du har tillgång till, vilket gör att det är både effektivt och oerhört såkert.

Mamut Online backup innehåller också flertalet funktioner för fildelning, vilket underlättar sändandet av stora filer, delandet av filer, synkronisering etcetera. Denna backup-tjänst blir som en form av försäkring, eftersom att alla dina bilder, dokument, ja alla dina filer sparas, och om dessa filer olyckligt skulle försvinna, exempelvis vid en hårddiskkrasch, skulle dem gå att återfå om du nyttjar denna typ av backup.

Loopia är verkligen något jag rekommenderar, det finns i princip inget dåligt med Loopia. Vad som skulle kunna vara till deras nackdel är att priserna är relativt höga, men som kund är du garanterad bra service och ett bra webbhotell så det är upp till dig om du tycker att det är värt priset.
Christain Rudolf
Skrivet av Christian Rudolf
Expertskribent - Antivirus och Brandvägg
Vad tycker du om Loopia Webbhotell?
Berätta för Mjukvara.se!


Ditt namn


Din e-mailadress (Mjukvara.se lämnar aldrig ut din e-mailadress)


Din hemsida eller blogg


Din recension


Användarnas recensioner av Loopia Webbhotell

Loopia
Bäst med Loopia Webbhotell


Köp Loopia Webbhotell

Hjälpte denna sidan dig?

Tipsa gärna dina vänner genom att blogga, Twittra eller Facebooka Mjukvara.se!

Skärmdumpar av programmet
Kontohantering hos Loopia. Såhär enkelt sätter du upp en mailadress
Överblick över domänpriserna hos Loopia