Mjukvara Logo

Firefox

Hem / Firefox
KATEGORIER Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se


Firefox webläsare tillhör min favoritwebläsare. Anledningen till det är att den är enkel och förstå och håller rätt hög säkerhetsnivå. Mozillas webläsare Firefox är inte den mest spridda men i mina ögon den bästa. Här kan du ladda ned webläsaren och läsa om vilka funktioner Firefox har.

Ladda ned bästa webläsaren Ladda ned

Firefox

Webläsaren Firefox är den näst mest spridda webläsaren efter Microsofts Internet Explorer. Man har lyckats få spridning av sin webläsare av två skäl tror jag
  1. Firefox är helt enkelt bättre än Internet explorer även om Internet Explorerar har hämtat igen mycket det senaste året
  2. Firefox är en open source produkt och Mozilla som driver projektet Firefox har ingen kommersiell agenda. Något som lockat många som inte är så förtjusta i Microsoft.
Här finner du en beskrivning av vilka funktioner ni finner i Firefox. Det är också anledningarna till att jag gillar och använder Firefox.

Mozilla Firefox har över 6000 add-ons för att anpassa och förbättra din webbläsare. Kategorier omfatta blogging, verktyg, underhållning, humor, nyheter, personlig integritet och säkerhet och mycket mer. Du kan lägga din unika stil till din webbläsare med olika teman. Du kan också utrusta din webbläsare med en ordbok eller lägga till ett verktygsfält med spel och andra former av underhållning. Dessa addons eller pluggins som de också kallas är alla gratis.

Firefox 3.5(vilket är den senaste versionen) har speciella funktionerna(först i världen, faktiskt) för  användning av öppna audio och videotjänster. Med HTML 5 ljud-och video-stöd får du en bättre video upplevelse med färre format problem . Du kan även spara en video direkt från webbplatsen till skrivbordet.

I webläsaren har Firefox vad man kallar flikar som gör att du snabbt t kan hoppa från sajt till sajt och öppna mer än en hemsida i samma fönster. Du kan också enkelt ändra ordningen på flikarnaoch återställa dem om du råkar av misstag  radera flikarna.  Det finns en add-on för tal så att du kan navigera på Internet genom enkla röstkommandon.

En av mina favoriter är sökfunktionen, Klicka "CTRL-f då kan enkelt hitta ett ord eller en fras på en särskild webbsida utan att behöva öppna ett popup-fönster eller liknande. Firefox sätter funktionen direkt i botten av webbläsaren så att du enkelt kan se vad du letar efter utan att det stör..

För studenter eller andra som bedriver forskning på Internet har Mozilla har utvecklat speciella virtuella antecknignsblock så att du kan lägga till egna anteckningar till webbsidor, och de kommer att vara där när du återvänder.

Andra smarta funktioner är "Smart Location Bar"  där du kant anpassa din användning och inställningar. Med dettaa verktyg är det enkelt att återgå till webbplatser du har besökt, även om du inte kommer ihåg den exakta adressen. "Location bar" hjälper dig att hitta webbplatser baserat på titlar och innehåll. Den förbättrade "Awesome Bar" har förfinats och omfattar nu sekretessinställningar. Ett klick Bokmärk gör det lätt att organisera dina favoriter. Firefox 3.5 har nu även  anti-phishing, en pop-up blockerare, lösenord hanterarare och föräldrakontroll.

En annan trevlig funktion är någonstans dra och släppa, vilket gör att du kan dra text eller en länk från var som helst på en webbsida och lägga det direkt i din sökning bar.

För mig är Firefox the shit och även om konkurrens på webläsare marknaden ökar och fler av Firefox konkurrenter blir bättre och bättre kommer det kräva mycket för att jag skall byta till en annan webläsare.


SCREENSHOTS AV PROGRAMMET

Här startar du privat surfning i Firefox
Såhär ser det ur när man startar Firefox anonymitetstjänst. Med den påkopplad lämnar du mycket färre spår efter dig när du surfar