Lavasoft Brandvägg

Betyg
9.5/10PC
Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star Mjukvara.se star
Pris: 29,95

29,95
Köp Lavasoft Brandvägg
Fakta
Licens: 12 mån
Pris: 29,95
Tillverkare: Lavasoft
Begränsningar: Inga vid köp
Licenstid: 
Språk: Engelska
OS: XP/Vista
Relaterat innehåll
Info
Tillverkare:  Lavasoft
Funktioner
Inlärningsfunktion ingår
Skyddar mot skadlig kod som tex trojaner
30 dagars gratis test
Betygsspecifikation
Funktionalitet   
Användarvänlighet    10
Hjälpfunktioner    9
Support    7
Pris    7
Effektivitet    10
Personlig åsikt    10
Vad användarna tycker

Mjukvara.se vill veta vad du tycker om Lavasoft Brandvägg. Berätta för oss!

En enkel och bra brandvägg från Lavasoft!

En brandvägg är det programmet som fungerar som en dörr hemma. Det hindrar att illvilliga tar sig in i ditt hem, och låter dig vara trygg och säker men samtidigt kan du komma och gå som du vill. Ett problem med många brandväggar är att de är som en dörr med lås som ibland går i baklås eller inte alls låses. Man kan inte lita på dörren och det ger otrygghet.

Om en brandvägg har ett dåligt genomtänkt gränssnitt så kommer det bli svårt att sköta programmet. I många fall slutar användaren att aktivt ta hand om sitt program, och då ökar risken för att något händer. Personal Firewall är riktigt enkelt. Utan manual eller hjälp är de flesta som skött en brandvägg igång på någon minut. Är man mer ovan så finns bra stöd och sen är man snabbt igång. En kritik jag måste rikta mot Personal Firewall är att det inte är lika snyggt som Adaware. Det är sällan ett program är så bra att den värsta kritiken är att det kunde vara snyggare.

Personal Firewall är en brandvägg som klarar allt det en bra brandvägg ska klara. Brandväggen är snabb, den klarar att visa vilka processer som gör saker på nätet, den har realtidsskydd och den skyddar mot skräp på nätet. Det finns skydd både mot fientliga skript och mot reklam. Det både gör surfningen mindre störande och faktiskt snabbare genom att sidor laddas in snabbare.

Extraskydd i form av att man kan spärra Ipnummer, delar av Ipnummer och liknande finns också. Det gör att om man märker att man får flera attacker från samma Ipadress.

Inlärningsfunktioner är något jag omfamnar brett och Personal Firewall har en utmärkt tappning av en sådan. Den ger dig snäppet lägre säkerhet i en vecka medan den lär sig dina rutiner och vanor, för att slippa vara så himla störande som sådana här program kan vara, i framtiden. 

Några allmäna råd vill jag skicka med. Det första är att uppdatera ofta. Det andra är att nollställa brandväggen ibland. Framförallt om flera använder datorn är det viktigt, eftersom man då har sämre koll på om något kan ha hänt. En nollställning ger lite merarbete när man måste börja ge program tillstånd att komma ut på nätet igen men ofta blir man förvånad över vad som vill ut. Ibland hittar man dessutom saker som inte ens borde finnas på datorn. Hade fler regelbundet nollställt sina brandväggar hade det inte varit lika stora problem med de spam som sprids via olika botnät.
Christain Rudolf
Skrivet av Christian Rudolf
Expertskribent - Antivirus och Brandvägg
Vad tycker du om Lavasoft Brandvägg?
Berätta för Mjukvara.se!


Ditt namn


Din e-mailadress (Mjukvara.se lämnar aldrig ut din e-mailadress)


Din hemsida eller blogg


Din recension


Användarnas recensioner av Lavasoft Brandvägg

Lavasoft
Bäst med Lavasoft Brandvägg
  • Funkar både för nybörjare och proffs
  • Enkelt gränsnitt


Köp Lavasoft Brandvägg
Video: Se hur Lavasoft Brandvägg fungerar

Hjälpte denna sidan dig?

Tipsa gärna dina vänner genom att blogga, Twittra eller Facebooka Mjukvara.se!

Skärmdumpar av programmet
I lavasofts brandvägg kan du skapa specifika regler för vissa programg
Startskärmen visar en god översikt och låter dig styra hela programmet.
Här ser man vilka attacker som brandväggen flitigt har avstyrt.
Alla körande processer visas här, med lite extra data.