Mjukvara Logo

Bloggy-Kom igång Guide till Mikrobloggande!

Hem / Bloggy-Kom igång Guide till Mikrobloggande!

Lär dig använda Bloggy!

Postad av: CR och TkJ
Lär dig att Mikroblogga med Bloggy. En ny trend har växt fram på Internet i form av mikrobloggar. Snabba korta inlägg om vad man gör för tillfället. Bloggy är det svenska alternativet.Mikroblogga med svenska Bloggy,snabbt, roligt och socialt!

Snabbfakta
Hur lång tid tar det?
-10 minuter.
Vad behöver jag?
-Konto hos Bloggy
Vad lär jag mig?
-Att mikroblogga.

Mikrobloggande har blivit väldigt populärt vid sidan av vanligt bloggande. Det skiljer sig en del, eftersom mikrobloggar är begränsade till 140 tecken och tanken är att man ska skriva vad man gör just nu. I och med att det är så korta texter går det utmärkt att skicka inlägg via SMS, vilket gör att du kan blogga var du än befinner dig.Internationellt sett är det Twitter som har fått starkast fäste. Här mikrobloggar mängder av människor från världens alla hörn, och det har också blivit en populär hobby bland olika kändisar. Den gamle Monty Python-komikern John Cleese håller till exempel till på Twitter

I Sverige växer alternativet Bloggy  med cirka 1 000 nya användare i veckan. På många sätt är Bloggy bättre än Twitter. Det beror främst på att utvecklaren Jonas Lejon är väldigt aktiv när det gäller uppdateringar och förbättringar, så det kommer hela tiden nyheter efter att användare har efterfrågat något speciellt.


– Mikrobloggar är mer socialt är bloggar eftersom mikrobloggar är mer ”chattliknande” där man kan kommentera varandras inlägg och allt uppdateras i realtid, förklarar Jonas Lejon.

Börja med Bloggy
Som medlem hos Bloggy får du en egen sida på adressen www.bloggy.se/dittnamn. Andra Bloggy-användaer kan följa dig, samtidigt som du kan följa andra. Med att följa innebär att du får deras inlägg automatiskt till din personliga hemsida. Här kan du snabbt kommentera inläggen. Många gånger uppstår riktigt bra diskussioner efter ett snabbt inlägg från någon av bloggarna.
Jonas Lejon berättar vidare varför det är så kul med just mikrobloggande, jämfört med vanligt:

– Att det går snabb och är mer socialt! Om jag exempelvis frågar via SMS till min mikroblogg om någon vill fika med mig på stan, när jag är på väg ner, kan jag få svar inom några sekunder eller minuter.

Att bli medlem hos Bloggy kostar ingenting och du har registrerat en konto på några sekunder. Därefter kan du börja leta upp intressanta personer eller kompisar du känner, och börja följa dem. Via menyn Inställningar kan du skriva en presentation av dig själva, länka till din hemsida, skapa en annan design för din mikroblogg, och mycket mer.

Twitter:
Den mest kända mikrobloggstjänsten är Twitter, som även många kändisar har börjat använda sig av. Här ser ni en skärmdump från John Cleese Twitterkonto!


Om ni vill bli kompis med mig på Bloggy hittar ni mig här

Om du gillar denna blogposten så prenumera på Mjukvara.se . Hade du nytta av denna artikeln blir jag glad om du bloggar om eller sprider den till dina vänner på Facebook

Kommentarer


Namn:
E-post:
Kommentar:
Stäng
Relevanta länkar kring tjänsten Bloggy:
Gå till Bloggy
Jonas Lejon, grundare av Bloggy, har en egen blogg, Utvbloggen

Har du bloggat om denna artikeln, maila mig på Rudolf snabel a mjukvara.se så lägger jag en länk till din bloggpost här
1 Registrera dig På www.bloggy.se klickar du på knappen Skapa konto. Fyll i det enkla formuläret för att registrera din gratis mikroblogg.
   1 Registrera dig
På www.bloggy.se klickar du på knappen Skapa konto. Fyll i det enkla formuläret för att registrera din gratis mikroblogg.
2 Din profil Gå in under Inställningar och fliken Min profil. Här skriver du in lite information om dig, en presentation, eventuell länk till hemsida etc.
    2 Din profil
Gå in under Inställningar och fliken Min profil. Här skriver du in lite information om dig, en presentation, eventuell länk till hemsida etc.
3 Ladda upp bild Fortsätt till fliken Bild för att ladda upp en bild på dig själv. Bilden kommer att skalas om, så du behöver inte anpassa den före uppladdning.
   3 Ladda upp bild
Fortsätt till fliken Bild för att ladda upp en bild på dig själv. Bilden kommer att skalas om, så du behöver inte anpassa den före uppladdning.
4 SMS-bloggande För att kunna skicka blogginlägg via SMS behöver du lägga in ditt mobilnummer under fliken Mobilt. Här hittar du även vilket telefonnummer du SMS:ar till.
   4 SMS-bloggande
För att kunna skicka blogginlägg via SMS behöver du lägga in ditt mobilnummer under fliken Mobilt. Här hittar du även vilket telefonnummer du SMS:ar till.
5 Börja blogga Nu kan du börja mikroblogga för fullt! När du är inloggad skriver du dina inlägg från din förstasidan. Du har 140 tecken till varje inlägg.
   5 Börja blogga
Nu kan du börja mikroblogga för fullt! När du är inloggad skriver du dina inlägg från din förstasidan. Du har 140 tecken till varje inlägg.
6 Sök vänner Använd sökfältet och markera Users för att söka bland användare som är registrerade hos Bloggy. Klicka Follow för att följa någons mikroblogg.
   6 Sök vänner
Använd sökfältet och markera Users för att söka bland användare som är registrerade hos Bloggy. Klicka Follow för att följa någons mikroblogg.

relaterade artiklar

Kategorier Antivirus Brandväggar AntiSpyware Surfa anonymt Backup Krypteringsprogram Webbhotell Programvara Gratisprogram Internetkatalog

Om Mjukvara.se
Christian Rudolf

Mjukvara.se drivs av Christian Rudolf i syfte att vara en resurs kring programvaror, webapplikationer, internetsäkerhet och hur man använder weben för att göra sitt liv bättre. Mitt mål är skapa gratis, relevant och intressant info för dig som har frågeställningar kring weben och hur man använder den. Vill du kontakta mig gör du lättast det på Rudolf (at) mjukvara punkt se